Adi Iacob

Altex nu mai vinde pe eMag din cauza creșterii comisioanelor

Thumbnail

După o prezență de mai bine de un an și jumătate pe platforma de e-commerce a eMag Marketplace, Altex a decis să parasească magazinul online, motivul acestei decizii fiind creșterea semnificativă a comisioanelor practicate de eMag, potrivit reprezentanților firmei. 

„În aprilie am început un proces de ajustare a comisioanelor, iar cu Altex nu am ajuns la un acord. Le mulțumim pentru parteneriat, apreciem contribuția și îi așteptăm oricând înapoi în eMAG Marketplace,” a declarat Florin Filote, director eMAG Marketplace.

eMag Marketplace este sistemul prin care partenerii magazinului online își afișează propriile produse pe platforma online, alături de produsele vândute direct de către eMag. 

“Am luat decizia de a părăsi platforma marketplace eMag deoarece în acest moment, creșterea comisioanelor ne fac imposibilă respectarea promisiunii de cel mai mic preț din România, o promisiune pentru ținerea căreia toți angajații Altex depun constant eforturi pentru optimizarea costurilor prin excelență în operațiuni și prin investiții inteligente în proiecte care cresc eficiența. Toate acestea fac ca Altex să fie o afacere profitabilă și sustenabilă și ne dau instrumentele care ne ajută să ne adaptăm modificărilor pieței prin propriile puteri, fără sprijin din partea statului, în timp ce arătăm soliditate în afaceri, consecvență și sustenabilitate în creștere și profit și respect față de promisiunile făcute clienților noști”, a precizat Florin David, Director E-commerce Altex Romania.

Comercianții care doresc să-și vândă produsele pe Marketplace trebuie să îndeplinească câteva condiții - precum livrarea în toată țara sau o gamă variată de produse. Aceștia se înscriu pe platforma online, iar apoi comisioanele sunt discutate cu reprezentanții comapaniei. 

"Sistemul eMag Marketplace este disponibil pentru toți comercianții care pot oferi o gama consistentă de produse din cel puțin o categorie din retail, au experiență și resursele pentru a livra rapid comenzile clienților și asigură serviciile post-vânzare. Aceștia trebuie să aibă capacitatea să acopere întreg teritoriul României (...) Dupa ce evaluăm și validăm profilul, și imediat ce vânzarea produselor tale în eMAG Marketplace va fi posibilă, te vom contacta pentru a stabili împreuna detaliile colaborării", menționează site-ul companiei.

Reprezentanții Altex nu au menționat nivelul comisioanelor aplicate în colaborarea cu eMag.

Pornind ca start-up local în anii ‘90, firma a crescut și a ajuns să-și vândă produsele în peste 120 de magazine și prin site-urile proprii.

  • UPDATE 17:10

Reacția eMag privind ieșirea Altex din Marketplace:

„În aprilie am început un proces de ajustare a comisioanelor, iar cu Altex nu am ajuns la un acord. Le mulțumim pentru parteneriat, apreciem contribuția și îi așteptăm oricând înapoi în eMAG Marketplace,” a declarat Florin Filote, director eMAG Marketplace.

Parallax

Vizualizari
9633
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri