Raluca Abrihan

Altex cumpără o firmă distribuitore de produse IT cu 2 milioane de euro

Thumbnail

Grupul Altex anunță finalizarea achiziției firmei româneşti de distribuţie de produse de produse IT&C, Despec, în urma unei tranzacții de peste 2 milioane de euro.

Prin achiziția realizată, Complet Electro Serv (CES), companie membră Grup Altex și unul dintre principalii producători și distribuitori de echipamente IT&C, electronice și electrocasnice din țară, preia 79% din părțile sociale deținute în Despec România, tranzacția fiind aprobată de Consiliul Concurenței în luna martie a anului acesta.

"Odată cu achiziția Despec, Grupul Altex își diversifică portofoliul de furnizori cu branduri internaționale precum: Brother, Canon, Hewlett-Packard, Lexmark, Minolta, Optoma, Socomec şi Verbatim. Mai mult, gama IT se extinde cu peste peste 2.400 produse din categoria echipamente de birou (imprimante inkjet, imprimante laser, scanere și medii de stocare) și accesorii (cartușe pentru imprimante, tonere etc.), destinate vânzării către reselleri, dar și în cele peste 120 de magazine Altex, la cele mai mici prețuri din România", au anunţat reprezentanţii companiei.

Acționarii Despec, printre care și directorul general Cristian Ciurea, vor ramane în continuare în companie.

În 2018, tot prin intermediul Complet Electro Serv (CES), Grupul Altex a înființat un joint-venture pentru a prelua brandul de accesorii IT&C, Promate. Anul acesta, Grupul Altex a achiziționat și RTC Proffice, importator și distribuitor de produse pentru birou și rechizitelor.

Parallax

Vizualizari
3814
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri