Raluca Abrihan

Alibaba îşi instalează asistentul virtual pe maşinile Mercedes, Audi şi Volvo din China

Thumbnail

Asistentul digital al grupului Alibaba, Tmall Genie, va fi instalat pe automobilele Mercedes Benz, Audi şi Volvo de pe piaţa chineză, în cadrul strategiei gigantului chinez de retail electronic de a-şi populariza tehnologia lansată în urmă cu un an în domenii care pornesc de la cumpărături şi până la securitatea locuinţei, scrie Bloomberg, citat de News.ro.

Producătorii auto Daimler, Volkswagen şi Zhejiiang Geely, companie care deţine Volvo, s-au alăturat altor 100 de branduri care au încheiat parteneriate cu Alibaba.

Grupul chinez a vândut peste 2 milioane de dispozitive care includ Tmall Genie, un asistent digital din aceeaşi categorie cu asistentul digital Alexa al Amazon.com, care oferă servicii de control vocal, de la streamingul de muzică, ştiri şi până la planificarea calendarului.

Apple a lansat în acest an dispozitivul HomePod controlat de asistentul virtual Siri, Google a introdus pe piaţa dispozitivul Home pentru controlul vocal al locuinţei, în timp ce Amazon comercializează de mai mulţi ani dispozitivele cu sistemul Alexa.

Dispozitivul Alibaba, care funcţionează cu sistemul AliGenie, ar putea uşura cumpărăturile pentru peste 450 de milioane de utilizatori.

Automobilele Mercedes Benz, Audi şi Volvo sunt printre cele mai populare mărci de lux din China, cea mai mare piaţă auto din lume. Alibaba va conecta şoferii cu Tmall Genie sau cu dispozitivele de comandă vocală din locuinţele lor, astfel încât aceştia să poată verifica dacă uşile sau ferestrele sunt închise şi dacă unele componente ale vehiculului lor, spre exemplu bateria, sunt în stare bună.

Şoferii vor mai putea efectua  sarcini simple, cum ar fi pornirea instalaţiei de climatizare sau planificarea traseului.

AI Labs, parte a Alibaba, lucrează în prezent la integrarea mai mare a platformei AliGenie în softul de operare al vehiculelor, pentru a susţine comenzile vocale, navigaţia şi funcţiile de divertisment.

Citeşte şi:

Facebook amână lansarea unui dispozitiv smart-speaker din cauza scandalului Cambridge Analytica

Parallax

Vizualizari
350
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri