Adi Iacob

Facebook amână lansarea unui dispozitiv smart-speaker din cauza scandalului Cambridge Analytica

Thumbnail

Facebook a decis să amâne dezvăluirea noilor sale produse hardware la cea mai importantă conferință organizată de compania de social media pentru dezvoltatori din luna mai, deoarece în urma scandalului Cambridge Analytica, mulți oameni consideră că aceste produse vor spori “gradul de supraveghere”, potrivit unor surse din cadrul companiei.

Conform Bloomberg, Facebook a decis că impactul scandalului Cambridge Analytica, în care firma de analiză de date electorale a colaborat cu o aplicație pentru a construi "profiluri psihometrice" pe 50 de milioane de utilizatori fără consimțământul lor, este momentul greșit pentru a lansa noi produse, mai ales hardware. 

Noile produse hardware ale companiei — difuzoare smart speaker conectate cu funcții digitale de asistare și video-chat — sunt supuse unei revizuiri mai profunde pentru a se asigura că nu fac compromisuri cu privire la datele utilizatorilor.

Reprezentanții platformei spun că utilizatorii sunt preocupați de ideea de a avea un dispozitiv Facebook în camerele lor de zi, dat fiind faptul că poate colecta date intime. 

Totuși, Facebook încă intenționează să lanseze dispozitivele în cursul acestui an.

La conferința pentru dezvoltatori, stabilită pentru data de 1 mai, compania va trebui să explice noile reguli mai restrictive în ceea ce privește tipurile de producători de aplicații care pot colecta informații despre utilizatori prin serviciul Facebook. 

Compania americană cu sediul în California a declarat într-o postare pe blog din această săptămână că, pentru dezvoltatori, schimbările "nu sunt ușoare", dar sunt importante pentru a "atenua orice încălcare a încrederii".

 

Parallax

Vizualizari
330
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri