Claudiu Zamfir

Alibaba atacă marketplace-ul Amazon în SUA

Thumbnail

Platforma chineză de comerţ electronic Alibaba va permite de acum înainte micilor afaceri din Statele Unite să vândă pe site-ul său, intrând astfel în competiție cu o parte din serviciile de marketplace oferite de rivalul Amazon seller-ilor americani.

Până acum, micile afaceri din SUA putea doar să cumpere de pe Alibaba.com, nu să și vândă, relatează Reuters, citată de Mediafax.

Prin această mișcare, Alibaba accesează comerţul electronic business-to-business şi se confruntă cu marele rival, Amazon.com.

Aproape o treime din clienţii platformei Alibaba sunt din Statele Unite. Mai bine de 95% din vânzători sunt din China. Acest plan va deschide, pentru comercianţii din SUA, pieţele din ţări ca India, Brazilia şi Canada. Comercianţii americani vor putea să vândă, de asemenea, şi altor vânzători din SUA.

Mișcarea celor de la Alibaba faţă de afacerile mici din Statele Unite apare în timp ce compania a înregistrat o creştere uşoară a încasărilor din comerţul electronic, care a fost ameninţat de tensiunile comerciale dintre SUA şi China şi de rivalul nou apărut Pinduoduo Inc.

Parallax

Vizualizari
894
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri