Claudiu Zamfir

Aplicația israeliana Moovit îi cheamă la vot pe români, la Alegerile Prezidențiale 2019

Thumbnail

Aplicația de mobilitate urbană Moovit a început să-i îndemne pe utilizatorii români să meargă la vot, la Alegerile Prezidențiale 2019, care vor avea loc duminică în România și cu începere de vineri în diaspora.

„Mergi la vot duminică! Te ghidăm pe jos sau cu autobuzul” - transmite Moovit utilizatorilor din România, într-o notificare prin aplicația de mobil.

Moovit oferă ghidaj în orașe din 92 de țări. Aplicația de mobil dă indicații privind mijloacele de transport în comun și atenționări referitoare la anumite schimbări de rute în rețelele publice de mobilitate, cu actualizare în timp real.

În România, Moovit oferă orientări de transport public în București și alte 29 de orașe.

Startup-ul a fost fondat în anul 2012, în Israel, de către programatorii Nir Erez, Roy Bick și Yaron Evron. În board-ul firmei a intrat și antreprenorul israelian Uri Levine, care a fondat celebra aplicație de orientare rutieră și hărți Waze, cumpărată de Google în decembrie 2011.
 
În cei 7 ani de existență, Moovit a strâns investiții de capital de risc în valoare totală de peste 130 de milioane de dolari. Printre investitori se numără miliardarul francez Bernard Arnault, actorul american Ashton Kutcher, companiile Nokia, Intel, BMW, precum și fondul de investiții Sequoia Capital.

Parallax

Vizualizari
1905
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri