Claudiu Zamfir

Comenzi vocale Google Assistant pe aplicația de navigație Waze

Thumbnail

Google anunță că a introdus de luni Google Assistant, cu comenzile sale vocale, și pe aplicația de navigație Waze, însă deocamdată doar în Statele Unite și numai în limba engleză, pe telefoanele cu sistemul de operare Android.

Asistentul digital care preia comenzi vocale prin comanda „Hey, Google!” era deja prezent pe aplicația de hărți Google Maps, iar acum, momentan doar în SUA, îl introduce și pe Waze, o aplicație care este deținută tot de gigantul IT.

Datorită comunității sale de milioane de șoferi care contribuie permanent cu date în timp real, Waze ajută utilizatorii să se descurge mai bine în traficul greu, în timp ce Google Assitent  îi permite șoferului să pună muzică și podcasturi, să-și sune prietenii, cu mâinile ținute în permanență pe volan, fără a părăsi ecranul de navigare.

Prin noua facilitate disponibilă doar în SUA momentan, multe dintre funcțiile Waze, cum ar fi raportarea traficului, avertizarea asupra gropilor sau verificarea rutelor alternative, pot fi accesate prin comenzi vocale, pentru ca șoferul să rămână permanent atent la condus, cu mâinile amândouă pe volan.

Aplicația de navigație auto Waze a fost realizată în anul 2006, la Tel Aviv, de 3 antreprenori israelieni: Ehud Shabtai, Amir Shinar și Uri Levine. În anul 2013, firma a fost achiziționată de Google pentru aproape 1 miliard de dolari. Banii au fost împărțiți de investitori și cei 100 de angajați ai Waze, fiecare angajat primind în jur de 1 milion de dolari, în medie.

Parallax

Vizualizari
3692
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri