Adi Iacob

Serviciul de transfer de fișiere WeTransfer obține investiții de 35 milioane euro

Thumbnail

Firma olandeză care deține serviciul online de transfer de fișiere ― WeTransfer ― a obținut investiții de 35 de milioane de euro. WeTransfer poate fi utilizat gratuit până la limita de 2GB, însă compania vinde și abonamente lunare prin care utilizatorii pot trimite fișiere mai mari.

Runda de finanțare a fost condusă de fondul de investiții cu capital de risc european HPE Growth, alături de Highland Europe, scrie TechCruch. Jonne de Leeuw ― reprezentant al fondului de invetiții HPE Growth ― îl va înlocui pe co-fondatorul WeTransfer ― Nalden ― în consiliul de supraveghere al companiei. 

WeTransfer este un serviciu de filesharing popular și în România. Platforma permite transferul online de fișiere (gratuit până la 2GB/cu abonament plătit peste 2GB) fără a limita numărul destinatarilor (emailurile către care sunt trimise fișierele).

WeTransfer nu a dezvăluit condițiile financiare exacte ale finanțării și nu a menționat la ce sumă este evaluată în prezent compania. Totuși, de remarcat este faptul că reprezentanții WeTransfer spun că firma este profitabilă de 6 ani.

"Evaluarea companiei nu este publică, dar ceea ce vă pot spune este că aceasta a crescut cu siguranță semnificativ de ultima rundă de finanțare (serie A) din 2015. WeTransfer a devenit un brand de încredere în spațiul său, la scară semnificativă. Serviciul nostru de transfer are 50 de milioane de utilizatori pe lună în 195 de țări, distribuind peste 1,5 miliarde de fișiere în fiecare lună,“ spune CEO-ul companiei cu sediul în Amsterdam - Gordon Willoughby.

Pe lângă serviciul popular de filesharing, afacerea operează o serie de alte aplicații și servicii, unele pe care le-a dezvoltat în cadrul companiei și altele pe care le-a achiziționat. Printre acestea se numără și aplicația de content-sharing Collect (care pretinde că are 4 milioane de utilizatori lunari), aplicația prin care utilizatorii pot realiza schițe Paper (care a avut 25 de milioane de descărcări) și instrumentul de prezentare colaborativă Paste (care susține că are 40.000 de echipe active pe platforma).

Compania are în total 185 de angajați, 150 dintre aceștia fiind în Amsterdam, iar restul în birourile WeTransfer din Los Angeles și New York.
 

Parallax

Vizualizari
737
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri