Ce verifica inspectorii ANPC la magazinele online
Luminita Pirvu

Ce verifica inspectorii ANPC la magazinele online

Imagine principala
Magazine online

Si magazinele online sunt verificate de catre inspectorii statului. La inceputul lunii iunie, inspectorii ANPC au efectuat o actiune de verificare a respectarii prevederilor legale privind siguranta jucariilor. Din 742 de operatori economici, din care 719 cu vanzare directa si 23 cu vanzare online s-au descoperit abateri de la prevederile legale in proportie de 72,23%. comertul online. Cum sunt verificate afacerile online si care sunt cele mai dese nereguli descoperite ?

In urma unui control efectuat de catre inspectorii ANPC la 23 de operatori economici cu vanzare online la 11 dintre acestia s-au descoperit abateri de la prevederile legale.

Care au fost neregulile constatate privind vanzarea online:

  •  Nerespectarea prevederilor referitoare la informare la 2 operatori economici;  de exemplu informatiile de pe site faceau referire la OUG 130/2000, invocand insa termenul de retragere de 14 zile din OUG 34/2014.
  •     Neinformarea/informarea incompleta privind caracteristicile esentiale ale jucariilor la 1 operator economic
  •     Neinformarea/informarea incompleta privind modalitatile de livrare si de plata la 4 operatori economici
  •     Neinformarea consumatorilor asupra dreptului de retragere in 14 zile lucratoare, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv la 2 operatori economici
  •     Neinformarea consumatorilor cu privire la formularul de retragere tipizat sau alte abateri legate de acesta la 4 operatori economici
  •     Neafisarea link-ului catre adresa oficiala de web a ANPC la 1 operator economic

Potrivit comunicatului ANPC, s-au aplicat 3 amenzi contraventionale in valoare de 14.500 lei si 8 avertismente. De asemenea s-au dispus 11 masuri de remediere, prin corectarea sau completarea informatiilor prezentate pe site-urile de prezentare si publicitate la care s-au constatat abateri.

Sursa foto: Dreamstime.com

 

Parallax

Vizualizari
2644
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri