Luminita Pirvu

Ce verifica inspectorii ANPC la magazinele online

Imagine principala
Magazine online

Si magazinele online sunt verificate de catre inspectorii statului. La inceputul lunii iunie, inspectorii ANPC au efectuat o actiune de verificare a respectarii prevederilor legale privind siguranta jucariilor. Din 742 de operatori economici, din care 719 cu vanzare directa si 23 cu vanzare online s-au descoperit abateri de la prevederile legale in proportie de 72,23%. comertul online. Cum sunt verificate afacerile online si care sunt cele mai dese nereguli descoperite ?

In urma unui control efectuat de catre inspectorii ANPC la 23 de operatori economici cu vanzare online la 11 dintre acestia s-au descoperit abateri de la prevederile legale.

Care au fost neregulile constatate privind vanzarea online:

  •  Nerespectarea prevederilor referitoare la informare la 2 operatori economici;  de exemplu informatiile de pe site faceau referire la OUG 130/2000, invocand insa termenul de retragere de 14 zile din OUG 34/2014.
  •     Neinformarea/informarea incompleta privind caracteristicile esentiale ale jucariilor la 1 operator economic
  •     Neinformarea/informarea incompleta privind modalitatile de livrare si de plata la 4 operatori economici
  •     Neinformarea consumatorilor asupra dreptului de retragere in 14 zile lucratoare, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv la 2 operatori economici
  •     Neinformarea consumatorilor cu privire la formularul de retragere tipizat sau alte abateri legate de acesta la 4 operatori economici
  •     Neafisarea link-ului catre adresa oficiala de web a ANPC la 1 operator economic

Potrivit comunicatului ANPC, s-au aplicat 3 amenzi contraventionale in valoare de 14.500 lei si 8 avertismente. De asemenea s-au dispus 11 masuri de remediere, prin corectarea sau completarea informatiilor prezentate pe site-urile de prezentare si publicitate la care s-au constatat abateri.

Sursa foto: Dreamstime.com

 

Parallax

Vizualizari
2723
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri