Raluca Abrihan

Topul celor mai vizitate site-uri din lume. Facebook riscă să piardă locul 2 şi în SUA

Thumbnail

Facebook mai primeşte o lovitură, după ce luna trecută acţiunile companiei s-au prăbuşit pe bursă, datele companiei de cercetare SimilarWeb arată că numărul accesărilor reţelei de socializare au scăzut la 4,7 miliarde de vizite în luna iulie a acestui an, de la 8,5 miliarde, în aceeaşi lună, în urmă cu doi ani. Astfel, platforma este foarte aproape să piardă locul 2 în topul celor mai accesate site-uri şi în Statele Unite, la nivel global Facebook situându-se pe poziţia a treia.

Cu o scădere drastică în ceea ce priveşte numărul de vizitatori în luna iulie, Facebook ar putea să piardă locul doi în rândul celor mai vizitate site-uri în SUA şi ar putea fi înloucuit în top de YouTube, al cărui trafic a crescut luna trecută la 4,5 miliarde de vizite (foarte aproape de cele 4,7 miliarde ale Facebook), notează businessinsider.com.

Pe primul loc, atât la nivel global, cât şi în Statele Unite, rămâne Google.

Topul celor mai vizitate site-uri la nivel global, conform Alexa şi SimilarWeb:

  1. Google (cu peste 3,5 miliarde de accesări zilnic)

  2. YouTube

  3. Facebook

  4. Baidu.com (cel mai accesat motor de căutare din China)

  5. Wikipedia.org / Yahoo.com *cele două companii dau date diferite pentru ocupanta acestui loc.

În SUA, Facebook încă se află pe locul doi, dar riscă să piardă şi acolo această poziţie, ceea ce ar însemna o nouă lovitură pentru companie după ce luna trecută, pe 26 iulie, acţiunile Facebook, la Bursa din New York, s-au prăbuşit, înregistrând în două zile cea mai mare scădere din ultimii șase ani.

Totuşi, specialiştii SimilarWeb, atrag atenţia că scăderea numărului de vizitatori ai site-ului nu trebuie privită ca fiind atât de gravă atâta vreme cât alte site-uri / aplicaţii din portofoliul companiei, Instagram şi Whatsapp, au inregistrat creşteri.

Parallax

Vizualizari
4834
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri