Denisa Crăciun

O nouă versiune a aplicației Revisal, disponibilă pentru angajatori de luni, 10 aprilie 2023

Aplicația Revisal

De luni, 10 aprilie 2023, se lansează o nouă versiune a aplicației Revisal, care va fi pusă la dispoziția angajatorilor pentru transmiterea registrului de evidenţă a salariaţilor în format electronic, potrivit unui anunț al Inspecției Muncii. 

„Începând cu data de 10 aprilie 2023, transmiterea registrului va putea fi efectuată numai pentru fișiere de tip .rvs generate sau validate prin versiunile 6.0.8/6.0.9  ale aplicației Revisal”, potrivit Inspecției Muncii. 

Versiunea actualizată (6.0.9) a aplicației Revisal poate fi instalată numai dacă angajatorii „au deja pe stația de lucru versiunea 6.0.8” sau nu au avut altă versiune a aplicației instalată anterior, conform sursei citate. 

„Pentru instalarea ReviSal 6.0.9 nu este necesară dezinstalarea versiunii anterioare a aplicaţiei ReviSal 6.0.8. În cazul în care echipamentul de calcul pe care se doreşte instalarea versiunii 6.0.9 a aplicaţiei Revisal este instalat cu versiunea 6.0.6 sau 6.0.7 a aplicaţiei, este necesară, în prealabil, trecerea la versiunea 6.0.8 a aplicaţiei. Pentru securitatea datelor, este foarte indicat ca înainte de orice operaţiune legată de instalarea noii versiuni a aplicaţiei ReviSal, să fie efectuată o copie de siguranță a bazei de date”, se arată în Ghidul de instalare și utilizare a aplicației

Versiunea curentă a aplicației Revisal, 6.0.8, a fost pusă la dispoziţia angajatorilor  în decembrie 2020. 

Principalele noutăți în aplicația Revisal, versiunea actualizată, 6.0.9

- Posibilitatea de înregistrare, la un angajator, a oricăror contracte suspendate, indiferent de normă (respectând temeiurile și regulile de suspendare) sau a oricător contracte suspendate, indiferent de tipul de normă, a oricător contracte active cu timp parțial și a unui singur contract activ cu normă întreagă, pentru un angajat, acoperind urmatoarele scenarii:

  • Toate contractele unui angajat pot fi cu normă întreagă și suspendate.
  • Un contract cu normă întreagă poate fi activ, restul contractelor, indiferent de normă și de numărul lor, pot fi suspendate.
  • Un angajat poate sa aibă un singur contract cu norma întreagă activ la același angajator.
  • Un angajat poate sa aibă mai multe contracte active cu normă întreagă la angajatori diferiți.

- Modificarea mesajului de avertizare privind condițiile în care un salariat poate deține mai mult de un contract de muncă cu normă întreagă la un angajator.

- Raportul per salariat în cazul contractelor încetate într-o versiune anterioară și reactivarea în versiunea curentă, fiind evidențiate informațiile referitoare la reactivare.

 - Actualizarea nomenclatorului Naționalitate din cadrul bazei de date a sistemului informatic REGES/REVISAL, pentru Marea Britanie, în privința cetățeniei

- Actualizarea nomenclatorului COR.

Parallax

Vizualizari
5206
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri