Denisa Crăciun

Venituri nedeclarate din tranzacții cu crypto. Suma colosală descoperită de ANAF

antifrauda

​Inspectorii antifraudă din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) au identificat un prejudiciu de peste 10 milioane de lei la o firmă care a avut venituri nedeclarate de peste 100 milioane de lei din tranzacții cu crypto.

Antifrauda a identificat „în luna mai, la un singur agent economic, venituri de peste 100 milioane de lei provenind din tranzacții cu monede virtuale care au fost omise de la declarare. Astfel au fost stabilite obligații fiscale suplimentare de aproximativ 10 milioane de lei, sumă ce a fost achitată integral la bugetul de stat în timpul verificărilor”, se arată într-un comunicat ANAF. 

Potrivit ANAF, inspectorii antifraudă desfășoară „acțiuni de analiză și control, în scopul prevenirii și combaterii evaziunii fiscale în domeniul tranzacțiilor cu monede virtuale, verificări specifice care vizeză atât persoane juridice cât și persoane fizice, pentru identificarea fenomenelor de neconformare fiscală”. 

Instituția recomandă persoanelor care au realizat venituri din transferul de monedă virtuală să declare veniturile obținute din aceste activități, respectiv să achite taxele și impozitele datorate în termenele legale, evitând astfel inițierea de controale fiscale și implicit stabilirea de dobânzi și penalități suplimentare debitelor principale datorate.

Parallax

Vizualizari
2953
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri