Claudiu Zamfir

Ministerul Finanțelor vrea un mecanism generalizat de taxare inversă la TVA

Thumbnail

România dorește un mecanism generalizat de taxare inversă în legătură cu furnizarea de bunuri și servicii care depășesc pragul de 10.000 Euro per factură, a informat, vineri, Ministerul Finanțelor Publice.

Aceasta este poziția susținută la Bruxelles de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, la reuniunea de vineri a Consiliului ECOFIN, care reunește miniștrii de finanțe ai statelor UE.

La reuniune, „România a susținut ajungerea la un acord și pe tema Mecanismului de Taxare Inversă în domeniul TVA-ului, având în vedere propunerea de directivă a Comisiei Europene din decembrie 2016, prin care statele membre ce îndeplinesc anumite condiții ar putea să aplice, temporar, un mecanism generalizat de taxare inversă în legătură cu furnizarea de bunuri și servicii care depășesc pragul de 10.000 Euro per factură” - a informat MFP, într-un comunicat remis StartupCafe.ro

MFP crede că măsura vizează combaterea fraudei în domeniul TVA și are caracter tranzitoriu, până la instituirea sistemului de TVA definitiv. Romania consideră că, în contextul în care reducerea fraudei fiscale este o prioritate la nivel european şi, în special, la nivelul ţării noastre, trebuie să găsim soluţii care să permită aplicarea generală a taxării inverse.

Teodorovici a subliniat faptul că sprijină un astfel de mecanism şi a propus găsirea unei soluţii cât mai curand posibil.

Parallax

Vizualizari
3669
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri