Claudiu Zamfir

TVA redusă în România și la cărțile în format electronic, multimedia, audiobook

Thumbnail

Manualele şcolare şi cărţile în format audiobook, electronic și multimedia vor avea taxă pe valoare adăugată (TVA) redusă, începând cu 1 ianuarie 2022, potrivit unei legi adoptate de Parlament.

În prezent, cota standard de TVA este de 19%, potrivit Codului fiscal.

Se aplică, însă, cotă de TVA redusă la 5% pentru manuale școlare, cărți, ziare și reviste, cu excepția celor destinate exclusiv sau în principal publicității. Prin noua lege de modificare a Codului fiscal, vor fi introduse la aceste facilități fiscale și cărțile și manualele în format digital (text, audiobook, multimedia).

Potrivit legii adoptate acum, TVA va fi de 5% pentru „livrarea de manuale şcolare, cărţi, ziare şi reviste, pe suport fizic și/sau pe cale electronică, cu excepţia celor care au, în totalitate sau în mod predominant, un conținut video sau un conținut muzical audio și a celor destinate exclusiv sau în principal publicităţii”.

Legea adoptată de Camera Deputațiolor, ca for decizional, cu 302 de voturi pentru și 2 abțineri, mai trebuie să fie promugată de președinte și publicată în Monitorul Oficial.

Parallax

Vizualizari
605
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri