Raluca Abrihan

ANAF: Au mai rămas 52 de zile până la expirarea termenului de depunere a Declaraţiei Unice

Thumbnail

Termenul de depunere a Declaraţiei Unice este sfârşitul lunii iuline (31.07.2019) anunţa Agenţia Naţională de Administrare Fiscală pe site-ul instituţiei, după ce Guvernul a mutat termenul de depunere, care iniţial era la mijlocul lunii martie, în condițiile în care contribuabilii s-au plâns că site-ul ANAF pică frecvent și nu-și pot depune formularele online.

Declaraţia se poate depune accesând butonul "Depunere declaraţie unică" din partea dreaptă sus a paginii principale a portalului ANAF, sau online prin www.e-guvernare.ro.

Cine depune declarația unică

Declaraţia se completează şi se depune de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/şi din străinătate, care datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal.

Declarația se completează și se depune și de către persoanele fizice care nu realizează venituri și care optează pentru plata contribuției de asigurări sociale de sănătate.

Declarația Unică se utilizează pentru declararea impozitului şi contribuţiilor sociale datorate, pe veniturile realizate pe anul 2018, precum şi a impozitului şi contribuţiilor sociale datorate, pe veniturile estimate pe anul 2019

Conform Ghidului ANAF 2019, Declarația Unică se depune de către persoanele fizice care au obligaţia:

  • declarării impozitului pe veniturile realizate din România sau/şi din străinătate în anul 2018;
  • declarării impozitului pe venitul estimat/norma de venit a se realiza din România în anul 2019;
  • declarării venitului estimat pentru încadrarea ca plătitor de contribuţii sociale pentru anul 2019 şi, după caz, a declarării contribuţiilor sociale datorate în anul fiscal 2018.

Toți cei care au depus sau care vor depune declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale prin mijloacele electronice la distanță și își plătesc obligațiile anuale aferente anului 2018 până la sfârșitul lunii iulie 2019 vor beneficia de o bonificație de 5% din impozitul pe venit și din contribuțiile sociale datorate pentru anul trecut, a anuţat recent purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Ghidul pentru depunerea Declaraţiei Unice:

 

Despre DU v2 by Anonymous laThOzTaXO on Scribd

Parallax

Vizualizari
15577
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri