Claudiu Zamfir

Termene: Noile case de marcat electronice se conectează la ANAF, de miercuri, 31 martie 2021

Thumbnail

Miercuri, 31 martie 2021, a început  procedura de conectare a aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic al MF - ANAF, a anunțat oficial Ministerul Finanțelor.

„De astăzi, toți contribuabilii pot conecta aparatele de marcat fiscale la sistemul informatic al MF - ANAF. Este un pas important atât în ceea ce privește digitalizarea administrației fiscale și creșterea gradului de colectare, cât și pentru ușurarea sarcinilor contribuabililor, care nu vor mai fi nevoiți să depună lunar anumite declarații. Calendarul de implementare a fost realizat în consultare cu asociațiile tehnicienilor de service, astfel încât toți contribuabilii vor putea conecta aparatele de marcat, fără a exista sancțiuni în următoarele 3 luni. Încurajez toți contribuabilii să se înscrie în SPV (Spațiul Privat Virtual) pentru a facilita procesul de conectare", a declarat ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare.

Operatorii economici care dețin aparate de marcat electronice fiscale instalate în zone deservite de rețele de comunicații au obligația să întreprindă demersurile necesare pentru conectarea acestora la sistemul informatic al MF-ANAF.

Termenele limită de conectare pentru aparatele de marcat electronice fiscale sunt:

  • 30.06.2021, pentru aparatele de marcat electronice fiscale deținute de operatorii economici încadrați în categoria marilor contribuabili;
  • 30.11.2021, pentru aparatele de marcat electronice fiscale deținute de operatorii economici încadrați în categoria contribuabililor mici și mijlocii.

Toate categoriile de contribuabili se pot conecta începând cu 31.03.2021.

Obținerea profilului de către distribuitorii autorizați și unitățile acreditate de service în vederea conectării aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic MF-ANAF se poate face prin intermediul contului creat în sistemul Spațiu Privat Virtual de către aceștia. Distribuitorii autorizați și unitățile acreditate de service pot descărca în bloc până la 1.000 de profiluri de conectare.

Descarcă de aici:

  • Ghidul de conectare a caselor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic al MF-ANAF.
  • Ordinul nr. 435/2021 privind aprobarea procedurii de conectare a aparatelor de marcat electronice fiscale
  • Declarația C802 - Cerere pentru obţinerea profilurilor de trecere a aparatelor de marcat electronice fiscale în funcţionare online - publicat în data de 31.03.2021
  • Acces portal servisanți: https://tech.anaf.ro
  • Evidenţa aparatelor de marcat electronice fiscale

Antreprenorii pot cere informații și telefonic, la Call Center-ul de asistență al ANAF, la nr. 0314039160 sau la structurile de asistență pentru contribuabili din cadrul unităților fiscale teritoriale.

 

GHID_CONECTARE_AMEF by Claudiu on Scribd

Parallax

Vizualizari
9903
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri