Claudiu Zamfir

Termen februarie 2020: Frizeriile și saloanele de înfrumusețare trebuie să solicite certificarea conformității cu normele de igienă

Thumbnail

Frizeriile și saloanele de înfrumusețare din toată țara trebuie să solicite certificarea conformității cu normele de igienă și sănătate publică de către direcțiile de sănătate publică, în vederea reautorizării, potrivit unui nou act normativ care a intrat în vigoare în ianuarie 2020.

Vorbim despre Ordinul Ministerului Sanatatii nr. 15/2020 pentru modificarea şi completarea  Ordinului MS nr. 1030/2009 privind aprobarea procedurilor de reglementare sanitară pentru proiectele de amplasare, amenajare, construire şi pentru funcţionarea obiectivelor ce desfăşoară activităţi cu risc pentru starea de sănătate a populaţiei.

Actul normativ a fost publicat pe 14 ianuarie 2020 în Monitorul Oficial.

„În termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a Ordinului toate persoanele fizice sau juridice care desfășoară activități de utilizare a produselor biocide pentru dezinfecție, dezinsecție și deratizare în spațiile utilizate de populație și activități de coafură și alte activități de înfrumusețare trebuie să solicite certificarea conformității cu normele de igienă și sănătate publică de către direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București sau serviciile din cadrul ministerelor cu rețea proprie, după caz”, a informat recent Direcția județeană de sănătate Timiș.

Astfel, 13 februarie 2020 este termenul în acest caz.

Reautorizarea frizeriilor în 2020: Cum s-a ajuns aici

Într-un ordin mai vechi, 1030/2009, era prevăzut la art 17, alin 1:  Certificarea conformității cu normele de igienă și sănătate publică se aplică, la cererea titularului activității, în vederea evaluării conformității cu reglementările legale privind sănătatea publică pentru obiective în funcțiune, care desfășoară activități cu risc pentru starea de sănătate a populației.

Pe vremea aceea, afacerile de la Codul CAEN 9602 - Coafură și alte activități de înfrumusețare, alături de alte domenii, erau exceptate de la certificarea conformității cu normele de igienă și sănătate publică. Astfel, aceste activități se autorizau în baza declarației pe propria răspundere, conform anexei 2 la ordinul din 2009.

Acum, prin noul ordin al ministrului Sănătății, din 14 ianuarie 2020 (Ordinul Ministerului Sanatatii nr. 15/2020), s-a introdus o nouă prevedere:

„Certificarea conformității cu normele de igienă și sănătate publică este obligatorie pentru:

a) activitățile de utilizare a produselor biocide pentru dezinfecție, dezinsecție și deratizare în spațiile utilizate de populație;
 

b) activitățile de coafură și alte activități de înfrumusețare”.

Astfel, certificarea conformității cu normele de igienă și sănătate publică este obligatorie pentru activitățile de utilizare a produselor biocide pentru dezinfecție, dezinsecție și deratizare în spațiile utilizate de populație și pentru activitățile de coafură și alte activități de înfrumusețare.

Parallax

Vizualizari
20114
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri