Redacția StartupCafe.ro

Ai auzit de shrinkflation? Uite ce măsura vrea să ia statul împotriva magazinelor

Thumbnail

Comercianții care vând produse preambalate, a căror cantitate a fost modificată, vor trebui să informeze cumpărătorii despre acest lucru, chiar în condițiile existenței aceluiași preț de vânzare, potrivit Profit.ro.

Astfel, comercianții vor trebui să ofere aceste  informații în același câmp vizual, într-o formă vizibilă, lizibilă și cu aceeași dimensiune, pe durata întregii perioade de vânzare a produselor cu cantitate modificată.

De asemenea, pe lângă indicarea reducerii de volum sau greutate, aceste informații vor include și modificarea prețului pe unitatea de măsură, astfel încât consumatorii să poată lua decizii de cumpărare în cunoștință de cauză.

Așadar, mesajul pe care îl vor afișa comercianții va fi „acest produs a  fost modificat sub aspectul cantității chiar în condițiile existenței aceluiași preț de vânzare”.

Conform deciziei autorităților, aflată în pregătire, citată de Profit.ro, măsura se aplică atât produselor alimentare, cât și celor nealimentare.

„În plus, se aplică pe o perioadă pentru care operatorii economici își asumă prin declararea în textul mesajului a perioadei concrete în interiorul căreia înțeleg să comercializeze produsele cu cantitate scăzută. Aceste cerințe nu se aplică vânzării la distanță”, conform documentului.

Măsura vine în contextul în care premierul Ciolacu a declarat că în România unii comercianți au scăzut gramajul produselor, dar au păstrat prețurile la fel de mari.

Recent, comercianților din Franța li s-a impus să indice clienților produsele alimentare și de altă natură care au fost reduse ca dimensiune fără o scădere corelată a prețului, fenomen cunoscut sub denumirea de „shrinkflation”, conform HotNews.ro.

„Shrinkflation este o jecmăneală, îi vom pune capăt. Vreau să reclădesc încrederea consumatorilor iar încrederea merge mână în mână cu transparența”, a declarat ministrul finanțelor Bruno Le Maire într-un comunicat, mai arată sursa citată. 

Parallax

Vizualizari
320
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.94

publishing: 3.1

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 949
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri