Redacția StartupCafe.ro

Șeful ANAF: Astăzi România nu este pregătită pentru impozitarea progresivă / Firmele mai trebuie lăsate încă 5 - 10 ani pe o impozitare unică

amnistie

Dacă discutăm teoretic, impozitarea progresivă poate să funcţioneze într-un stat care are o clasă de mijloc foarte bine stabilizată şi, așa cum este România astăzi, ar trebui să avem cel puţin un milion de oameni pe care să îi încadrăm în clasa de mijloc, a spus, joi, Lucian Heiuș, președintele ANAF.

Un alt aspect important este să ai o economie care este pe un trend ascendent ca atunci când mergi pe o impozitare progresivă „care înseamnă că pentru cei care obţin venituri peste o anumită rentă să îi impozitezi în plus, acei oameni să nu aibă de suferit, să nu fie afectaţi şi viaţa lor să continue într-un ritm aproape normal”, a explicat preşedintele ANAF, Lucian Heiuş, joi seara la Digi24, potrivit News.ro. 

„Eu cred că astăzi România nu este pregătită pentru impozitarea progresivă, nu din punct de vedere tehnic, al Agenţiei, pentru că dacă se dă o lege, Agenţia va face cumva şi o va aplica. Până în 2005 am avut impozitare progresivă, atunci s-a introdus cota unică şi am funcţionat, s-au găsit soluţii. Problema este, contribuabilii români, cetăţenii României sunt pregătiţi să treacă la o impozitare progresivă? Firmele din România mai trebuie lăsate încă 5 ani, 10 ani pe o impozitare unică ca să poată să acumuleze capital, să se dezvolte sau e momentul să trecem la o impozitare mai mare  pentru ele. Eu cred că mai devreme de 2026-2027 nu putem să avem o discuţie serioasă şi o aplicare efectivă a unui asemenea impozit”, a subliniat Lucian Heiuş.

„Aceasta este o decizie ăe care o va lua Parlamentul, iar noi ca specialişti putem să le spunem şi să le arătăm nişte date. Decizia va fi politică, aşa cum este normal”, a încheiat șeful ANAF. 

Parallax

Vizualizari
216
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.59
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.88

publishing: 3.12

expertise: 0.08

rating: 1.59

Articole publicate : 581
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri