Denisa Crăciun

Șeful ANAF, despre persoanele fizice care fac reclame pe Facebook să vândă cozonaci: Este ilegal! Doamne ferește, te trezești cu o salmonella

Cozonaci in Romania

Sunt persoane fizice care își promovează produsele pe rețelele sociale pentru a le vinde. Totuși, „o gospodină care vrea să vândă prăjituri sau cozonac prin online, nefiind autorizată, este ilegal ce face”, atrage atenția președintele ANAF, Lucian Heiuș. 

Niciun român nu ar trebui să cumpere de la „persoane fizice care fac reclame pe Facebook și care nu sunt autorizate, nu au laboratoare, nu au bucătării care să respecte minimele condiții de igienă stabilite de legislația din România. Și ele vând prăjituri de casă, care cine știe, poate le coc într-un garaj și le pun după aceea la vânzare și Doamne ferește, te trezești cu o salmonella sau cu altceva”, a explicat, marți, șeful ANAF, în timpul unei conferințe de presă. 

El a mai spus că toți consumatorii ar trebui să cumpere din magazine organizate. 

Noi vom verifica, pe baza informațiilor, cei care au depășit anul trecut vânzări de peste 100.000 EUR. Să ne înțelegem, nu cel care își vinde din casă bicicleta copilului, schiurile care i-au rămas mici, clăparii, habar nu am ce. Discutăm de fapte de comerț care nu sunt cumva autorizate”, a completat Lucian Heiuș.

În plus, întrebat de StartupCafe.ro și care este stadiul controalelor fiscale la persoanele fizice care vând produse online cu plata ramburs la curier, șeful ANAF a menționat că „foarte, foarte multe din vânzările prin sistemul online, prin aceste platforme și care au fost duse prin curier, cu plată ramburs, nu au fost declarate sub nicio formă”.

„Peste 20.000 de oameni care au vândut prin acest mecanism, cumulând impreună 2 miliarde de lei, nu au depus nicio declarație. Cel mai mult, o persoană a vândut anul trecut de 44 milioane de lei produse cosmetice, fără să depună nicio declarație și pe care acum am identificat-o pentru că toate plățile au fost făcute prin ramburs. Deci este clar că este un loc în care se produce evaziune fiscală, cu plata aceasta cu numerar, inclusiv pentru comerțul online” - Lucian Heiuș. 

Parallax

Vizualizari
3075
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri