Redacția StartupCafe.ro

Șef ANAF: Sunt firme care se folosesc de platforme gen Glovo pentru a plăti oameni la negru

platforme de livrari de mancare

Teodor Alexandru Georgescu, director general Antifraudă în cadrul ANAF, spune că în domeniul platformelor care distribuie alimente, gen Glovo, a fost sesizată o subdimensioare a contractelor de muncă, conform HotNews.ro.

Potrivit lui Georgescu, deja „au fost foarte multe controale și vor continua pentru ca munca să fie declarată în mod corect”.

E foarte ușor de demonstrat că un curier (lucrează mai mult n.r.), atâta vreme cât iei de la platforme cât a muncit și constanți că partenerii acestor platforme încurajează acei livratori și îi angajează cu 2 ore, mai puțin sau deloc”, susține el.

Georgescu a mai precizat că acei curieri sunt plătiți la negru „pentru diferența dintre orele lucrate și cele înscrise în Revisal sau în contractele de muncă”.

În plus, „pentru acei bani se mai optează pentru anumite practici infracționale, care sunt combătute de legea evaziunii fiscale”, spune el.

„Mă refer la cheltuieli fictive ca să poată scoate banii, anumite bonuri false pe benzină care sunt introduse în contabilitate, anumite sume care în contabilitate sunt în încasările societății, dar în realitate sunt date către livratori”, a explicat reprezentantul ANAF.
 

Parallax

Vizualizari
1690
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.59
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.88

publishing: 3.12

expertise: 0.08

rating: 1.59

Articole publicate : 581
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri