Claudiu Zamfir

Propunere de lege: Clinicile private, scutite de impozit pe clădiri

Thumbnail

Clinicile private ar putea fi scutite de impozitul pe clădiri, potrivit unei propuneri de lege de modificare a Codului Fiscal, depuse recent la Parlament de către senatori și deputați de la putere și opoziție.

Inițiativa legislativă propune o modificarea art. 456, lit. h) din Codul fiscal, care în acest moment prevede scutiri de la impozitul pe clădire doar pentru unitățile sanitare publice și cabinetele medicilor de familie.

Astfel, în forma propusă de parlamentari, acest articol ar urma să sune așa:

„(1) Nu se datorează impozit/taxă pe clădiri pentru: h) clădirile unităţilor sanitare publice și private, precum şi pentru clădirile în care funcţionează cabinete de medicină de familie, cabinete medicale ale ambulatoriilor de spcialitate, cu excepţia încăperilor folosite pentru activităţi economice”.

Deputații și senatorii semnatari spun că în acest moment Codul fiscal discriminează unitățile sanitare private, „aspect care impietează asupra dezvolătorii unor servicii medicale de calitate pentru populație”.

Propunerea de lege abia a fost depusă la Senat pe 18 iunie 2020 și are un drum lung de parcurs prin Parlament, mai ales că actuala legislatură se apropie de final, anul acesta. Totuși, modificarea de Cod fiscal pare să aibă șanse, poate în viitorul parlament, având în vedere că este semnată de parlamentari de la PNL (putere, acum), UDMR, ALDE, alte minorități (opoziție).

 

Propunere Modificare Cod Fi... by Claudiu on Scribd

Parallax

Vizualizari
1647
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri