Claudiu Zamfir

TVA scade la 5% pentru panourile solare și pompele de căldură - lege adoptată de Parlament

Thumbnail

TVA va scădea de la 19% la 5% pentru pompele de căldură, panourile fotovoltaice și panourile solare termice, potrivit unei legi adoptate de Parlament.

Legea se consideră adoptată și mai trebuie promulgată de președinte și publicată în Monitorul Oficial pentru a se putea aplica. Asta după ce marți Camera Deputaților a adoptat propunerea de lege cu 265 de voturi pentru și o singură abținere. Nu mai contează acum că Senatul respinsese inițiativa legislativă, în octombrie.

Noua lege va modifica astfel să modifice art.291 alin.(3) din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, în sensul reducerii cotei de TVA, aferentă livrărilor de pompe de căldură, panouri fotovoltaice și panouri solare termice, de la cota standard de 19%, la 5% asupra bazei de impozitare.

Scopul declarat al legii este „reducerea consumului de energie electrică și a dependenței consumatorilor față de volatilitatea pieței de profil”.

Inițiativa legislativă fusese depusă de deputații USR Cristina Prună și Adrian Wiener și deputatul PSD Alfred Simonis, în numele unei liste mai largi de parlamentari de la putere și opoziție.

Parallax

Vizualizari
7275
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri