Claudiu Zamfir

Propunere în Parlament: Scădere mare de TVA din anul 2020

Thumbnail

Un grup de parlamentari de la principalul partid de opoziție, PNL, a depus în Parlament o propunere de lege care prevede o scădere destul de mare a taxei pe valoare adăugată (TVA) începând cu anul 2020.

Inițiativa legislatvă de modificare a Codului fiscal propune scăderea cotei standard de TVA de la 19% la 16% și a cotei de TVA pentru alimente de la 9% la 5%, începând din anul 2020.

Propunerea de lege este semnată de 5 parlamentari PNL: Florin Roman, Gabriel Andronache, Lucian-Ovidiu Heiuş, Sorin-Dan Moldovan și Nicolae Neagu.  

Ei își motivează propunerea de scădere a TVA prin faptul că actualele cote sunt „foarte mari”, ceea ce determină contribuablii să nu se conformeze la plata taxei.

Potrivit celor mai recente date oficiale disponibile, în anul 2016 România a avut cel mai mare decalaj la încasarea TVA din Uniunea Europeană, 35,88%. „Analizând veniturile la bugetul de stat pe anii 2017, 2018 și primul semestru din 2019, putem să concluzionăm că deficitul de încasare a TVA s-a menținut și chiar a crescut”, spun cei 5 deputați PNL.

Ei cred că reducerea TVA ar conduce la conformarea voluntară la plata taxei.

Propunerea de lege a fost depusă la Senat, zilele acestea, dar mai are mult de parcurs până șa a putea să fie aplicată, dacă va ajunge vreodată acolo. Camera Deputaților este decizională. Și oricum ca parlamentar de opoziție e greu să-ți promovezi cu succes propunerile.

Propunere modificare Cod fiscal by Claudiu on Scribd

Parallax

Vizualizari
3260
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri