Raluca Abrihan

Reducere de 10% la plata anticipată a impozitului pe venit și a contribuțiilor sociale pentru persoanele fizice

Thumbnail

Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență prin care acorda o reducere de 10% pentru persoanele fizice care își plătesc în avans impozitul pe venit și contribuțiile sociale, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, citat de Mediafax.

„În ceea ce privește acordarea bonificațiilor, termenele de plată și deciziile de impunere ce privesc impozitul pe venit și contribuții sociale datorate de persoanele fizice, se va acorda o bonificație de 10% pentru plata anticipată a unor obligații fiscale, atât cele aferente anului 2017, cât și cele aferente anilor anteriori”, a declarat, joi, Nelu Barbu, la finalul ședinței de Guvern, mai transmite agenţia de presă.

 ANAF va trimite notificări către contriibuabili cu termenul de plată, a mai anuntat purtatorul de cuvânt.

„În perioada următoare, ANAF va emite notificări către contribuabili cu termen de plată 30 iunie 2019, contribuabilii care vor primi decizia de impunere în luna noiembrie a acestui an vor beneficia de bonificația de 10% dacă își achită obligațiile până la data de 15 decembrie 2018, iar acei contribuabili care vor primi decizie de impunere la începutul anului 2019 vor beneficia de bonificația de 10% dacă își achită obligațiile în avans până la 31 martie 2019”, a explicat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Parallax

Vizualizari
13154
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Dar, la persoanele fizice nu este vorba de impozit pe venit, ci de impozit pe proprietate. Impozit pe casă, teren, automobil... Impozit pe venit ar însemna cumva impozit pe salariu, care se reține la sursă și impozit pe venituri din tranzacții comerciale, ori nu prea aș crede că despre acestea din urmă este vorba la persoanele fizice, pentru că asemenea impozite plătesc cei care sunt "persoană fizică autorizată să desfășoare activități comerciale".
poza de profil
break
noon
ar fi bine sa precizati la astfel de articole si numarul legii, sau al ordonantei, pentru ca sunt unii interesati sa caute exact textul respectiv, nu doar o sinteza, sau concluzii

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri