Redacția StartupCafe.ro

Protecția Consumatorilor: Se lucrează la o aplicație de centralizare a controalelor făcute de autorități. Firmele corecte nu vor mai fi verificate

business

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Cercetării pregătesc o aplicație unde vor fi centralizate toate controalele realizate de instituțiile statului, potrivit HotNews.ro.

Firmele care nu primesc sancțiuni, nu vor mai fi controlate pe viitor, a spus, joi, la o conferință de presă, Paul Angel, director general în cadrul ANPC, potrivit sursei citate.

„Există o propunere de a face acest program care să includă absolut toate acțiunile de verificare și control, inclusiv acțiunile de consiliere a operatorilor economici. E bine ca orice fel de operator economic să vadă care au fost problemele în relația cu autoritățile statului”, a spus Paul Anghel, în cadrul conferinței PRIA Consumer Protection.

În situațiile în care se constată că operatorii economici se comportă corect, ar trebui să nu mai fie controloați decât foarte rar sau doar dacă vor să fie consiliați în vreun fel, a mai susținut acesta.

„Să intre cumva pe un culoar verde. Astfel să îi lăsăm să facă ce știu ei mai bine, să facă bani și să fie corecți în relația cu consumatorii”, a spus Angel.

De cealaltă parte, Ana-Maria Baciu, managing partner la casa de avocatură Simion&Baciu, nu crede că „această aplicație va duce la acel culoar verde”.

„Sper că va rezolva o altă problemă pe care o avem, respectiv controalele suprapuse de la mai multe autoriăți. Nu mă aștept că dacă vine azi ANPC să nu mai vină și ANAF mâine, ci imi dorec că dacă vine ANPC azi, să nu mai vină ANSVSA mâine sau invers, dacă azi vine ANSVSA, să nu mai vină și ANPC mâine”, a spus Baciu.

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, spune că această aplicație are scopul de a evita suprapunerea organelor de control atunci când se duc să verifice un agent economic, conform HotNews.ro care citează Agerpres.

Potrivit lui, a fost deja realizat designul aplicației și autoritățile caută acum o sursă de finanţare pentru această aplicaţie.

Parallax

Vizualizari
128
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.96

publishing: 3.09

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 1, 033
Adauga comentariu
poza de profil
Alex
Radu
sa i se spuna aplicatia contributorilor la bugetul de campanie, stim toti cum decurg controalele...

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri