Claudiu Zamfir

Protecția consumatorilor va introduce noi obligații pentru comercianți

Thumbnail

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) propune vineri un ordin prin care vrea să oblige comercianții care au rămas pe stoc cu produse din diverse campanii promoționale, etichetate ca atare, să păstreze aceleași condiții de discount sau premiere dacă vor să vândă acele produse și după expirarea campaniei respective.

Vorbim despre un proiect de Ordin „pentru informarea consumatorilor de către operatorii economici cu privire la continuarea comercializării produselor ce au făcut obiectul campaniilor promoționale sau vânzărilor cu prime”.

Ce spune ANPC că va conține ordinul propus:

  • Ordinul ANPC va obliga operatorii economici care dețin stocuri de produse din campaniile promoționale sau vânzările cu prime și care conțin pe etichete informații cu privire la aceste campanii, să solicite acordul ANPC în vederea continuării comercializării acestor produse.
  • După obținerea acordului în condițiile stabilite prin ordin, produsele vizate vor putea fi comercializate doar însoțite de o plachetă eliberată de ANPC care atestă existența acordului.
  • Este important de subliniat faptul că în perioada prelungirii comercializării produselor care au făcut obiectul campaniilor promoționale/vânzărilor cu prime, consumatorii vor beneficia în continuare de premii, operatorii economci având obligația de a le suplimenta pe perioada prelungirii campaniei.

ANPC susține că, în urma unor controale, a observat „caracterul repetitiv al unora dintre practicile comerciale înșelătoare ale operatorilor economici, în sensul în care aceștia nu informează consumatorii în mod corect, complet și precis asupra produselor/ serviciilor oferite în cadrul campaniilor promoționale derulate, consumatorii fiind astfel duși în eroare”.

„Nu de puține ori am fost nevoiți să întrerupem campaniile pascale chiar de Crăciun, pentru a nu-l lăsa pe Iepuraș să îl întâlnească pe Moș Crăciun”, a afirmat Horia-Miron Constantinescu, președintele ANPC.

Parallax

Vizualizari
2313
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri