Claudiu Zamfir

MFP: Plafonul la TVA rămâne neschimbat pentru micile firme, până la o decizie

Thumbnail

Firmele cu cifra de afaceri anuală de cel puțin 220.000 de lei vor fi în continuare plătitoare de TVA automat, până la o decizie de majorare a plafonului pentru neplata taxei de către micile firme, a informat, joi, Ministerul Finanțelor Publice într-un comunicat remis StartupCafe.ro.

MFP face aceste precizări în contextul în care dezbaterile parlamentare pentru majorarea plafonului la TVA la 300.000 de lei nu au fost finalizate.

Redăm comunicatul MFP:

„Prin comunicatul din 20 octombrie 2017, Ministerul Finanțelor Publice a informat opinia publică cu privire la aprobarea acordată României de Consiliul Uniunii Europene prin Decizia 2017/1855 de a aplica un plafon de scutire de TVA pentru mici întreprinderi de maximum 88.500 euro, calculat la cursul de schimb din ziua aderării României la Uniunea Europeană, respectiv 300.000 lei.

În același comunicat se preciza că actul normativ prin care se poate pune în practică această decizie se află în dezbatere în Parlamentul României și că în momentul finalizării procesului legislativ, Ministerul Finanțelor Publice va comunica opiniei publice data de la care decizia mai sus menționată va putea fi aplicată.

Având în vedere că până la această dată nu s-a finalizat dezbaterea parlamentară a actului normativ menționat, vă informăm că până la data aprobării prin lege a noului plafon de scutire de TVA de 300.000 de lei, se aplică plafonul de scutire prevăzut la art. 310 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, respectiv 220.000 lei”.

Parallax

Vizualizari
1973
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri