Claudiu Zamfir

S-au săturat și antreprenorii din „Secuime”: „Te desconsideră și nu îți răspund la întrebări”

Thumbnail

Micii patroni din zona Odorheiu Secuiesc, județul Harghita, se adaugă pe lista oamenilor de afaceri din organizații din toată țara care s-au plâns în ultima perioadă de desele modificări de legi din România și de slaba calitate a administrației publice de la toate nivelurile.

Într-un comunicat transmis vineri StartupCafe.ro, Asociația Microintreprinderilor din zona Odorhei (SZMVSZ) reclamă o serie de deficiențe la toate nivelurile statului român:

  • „Nu există o concepție reală de dezvoltare a mediului de afaceri, nici în mediul urban, nici în mediul rural”.
  • „Dezvoltarea regiunilor rurale, clarificarea drepturilor de proprietate sunt așteptate de locuitori de mai multe decenii”.
  • Rezolvarea problemelor de genul „infrastructurii catastrofale”, „lipsei unor strategii responsabile de dezvoltare economică locale și regionale sau atragerea investitorilor sunt doar promisiuni în campanii electorale și atât”.
  • Cei din administrație „te desconsideră și nu îți răspund la întrebări, iar măsurile propice mediului de afaceri le sunt străine”.
  • „Ore de ore, zi de zi apar legi și regulamente noi cauzând instabilitate micilor afaceri”.
  • „În același timp țările dezvoltate economic din vestul Europei duc o politică agresivă de exod al creierelor, de atragere a forței de muncă, ceea ce cauzează o blocare a economiilor locale”.

Micii patroni din „Secuime” avertizează că, dacă nu se rezolvă aceste probleme, angajații și clienții lor vor emigra. „În curând nu o să avem pentru cine, cu cine și cum să muncim – unii vor emigra, alții nu vor avea unde sau pentru ce să lucreze, de unde să primească pensiile, sau de unde să încaseze salariile tot mai frumoase din instituții, autorități sau Parlament”.

Parallax

Vizualizari
5256
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri