Redacția StartupCafe.ro

Patronii români de restaurante, baruri, cluburi, magazine și altele, obligați să-și închidă activitatea, dacă funcționează în clădiri cu risc seismic I și II

restaurante centrul vechi

Patronii de restaurante, baruri, cafenele, cluburi, magazine și altele, trebuie să știe că de la 1 august 2023 a intrat în vigoare o lege care prevede interzicerea desfășurării de activități comerciale în clădiri cu risc seismic I și II, în special la parter, din România. 

Este vorba despre Legea 243/2023, promulgată de președintele Klaus Iohannis pe 20 iulie, care prevede, totodată, interzicerea amplasării de reclame pe aceste clădiri cu risc seismic I și II expertizate după 2008, potrivit G4Media. În plus, cei care nu se vor conforma, vor primi amenzi. 

Conform Legii 243/2023 privind aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 6/2023 pentru modificarea Legii nr. 212/2022 privind unele măsuri pentru reducerea riscului seismic al clădirilor:

Este strict interzisă desfășurarea activităților comerciale de orice natură, precum și amplasarea de mijloace publicitare pe fațada și/sau pe terasa/învelitoarea imobilului, suspendarea de stâlpi, pereți, scări interioare și altele asemenea în cazul clădirilor încadrate în clasa de risc seismic RsI sau RsII prin raport de expertiză tehnică, realizată conform normativului Cod de proiectare seismică - Partea a III-a - Prevederi pentru evaluarea seismică a clădirilor existente, indicativ P100-3, în vigoare la data expertizării de către experți tehnici atestați pentru cerința fundamentală rezistență mecanică și stabilitate”.

 

Inițial, legea care interzicea activitățile comerciale în clădirile cu risc seismic a fost introdusă în 2015, potrivit HotNews.

Legea a fost modificată în 2018, conform Profit.ro, fiind introdusă mențiunea că este vorba doar despre clădirile încadrate în clasa I de risc seismic, cu încăperi în care pot intra în același timp cel puțin 50 de persoane. 

Aceste restricții au fost relaxate prin Legea 212/2022 privind unele măsuri pentru reducerea riscului seismic al clădirilor, adoptată în iulie, dar au fost reintroduse prin noua Lege 243/2023, mai arată G4Media. 

Parallax

Vizualizari
13819
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.598
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.95

publishing: 3.1

expertise: 0.09

rating: 1.598

Articole publicate : 982
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri