Claudiu Zamfir

Reprezentanții patronilor IMM s-au întâlnit cu Ciucă, să se revină la impozitul pe micro pentru firmele de consultanță

Thumbnail

Membrii board-ului Consiliului IMM s-au întâlnit vineri cu premierul Nicolae Ciucă și au anunțat că în urma discuțiilor „a fost concluzionată” și  „identificarea codurilor CAEN în baza cărora se efectuează activitatea de consultanță fiscală și aplicarea aceleiași cotei de impozitare ca în cazul microîntreprinderilor”.

Potrivit unui comunicat CNIPMMR, transmis StartupCafe.ro, subiectele dezbătute în cadrul întâlnirii au fost: modificarea Codului fiscal, clarificarea regimului vizelor de muncă pentru muncitorii non-UE în cazul părăsirii locului de muncă, avansarea discuțiilor cu privire la Banca de Dezvoltare și Agenția de Atragere a Investițiilor și reducerea evaziunii fiscale și a muncii la negru.

Consiliul IMM precizează că, „în urma discuțiilor avute, au fost concluzionate următoarele”:

  • Realizarea în parteneriat cu mediul de afaceri a unui pachet legislativ și a unui sistem digital care să vizeze reducerea evaziunii fiscale, identificarea și sancționarea muncii la negru;
  • Modificarea prevederilor legale privind acordarea vizei de lucru a muncitorilor non-UE;
  • Identificarea codurilor CAEN în baza cărora se efectuează activitatea de consultanță fiscală și aplicarea aceleiași cotei de impozitare ca în cazul microîntreprinderilor;
  • Identificarea unor clauze contractuale aplicabile învățământului dual pentru garantarea sumelor investite de antreprenori în acest sistem.

„Ultima analiză a CNIPMMR relevă faptul că 60% dintre IMM-uri preferă o abordare unitară, simplificată în ceea ce privește cota de impozitare a microîntreprinderilor fără a se mai ține cont de numărul de angajați. De asemenea, 70% dintre IMM-uri consideră că o împărțire echitabilă între toți actorii economici este extrem de importantă, IMM-urile susținând o taxă suplimentară aplicată unor domenii care au făcut profituri extraordinare generate de criza covid sau a combustibililor. CNIPMMR va participa în continuare activ la toate discuțiile inițiate de către guvern pe subiecte care vizează îmbunătățirea cadrului legal și susținerea mediului de afaceri“ - a spus Florin Jianu, președintele CNIPMMR.

Reamintim că, prin Ordonanța 16/2022, Guvernul a stabilit ca, din anul 2023, firmele de consultanță care plăteau impozit de 1% pe venitul microîntreprinderii să trecă la impozit de 16% pe profit.

 

Parallax

Vizualizari
3467
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri