Denisa Crăciun

Patronat IT, despre impozitarea angajaților: Chiar dacă această intenție de reformă există, vorbim despre planuri pe termen mediu și lung

Thumbnail

Mihai Matei, președintele Asociației patronale a industriei de software și servicii (ANIS), afirmă, într-un răspuns transmis miercuri către StartupCafe.ro, că în acest moment nu există „nicio formă draft de legislație sau de reformare a sistemului de taxare cu privire la impozitul pe venit” pentru angajații din domeniul IT și, astfel, „chiar dacă această intenție de reformă există, vorbim despre planuri pe termen mediu și lung”.

Președintele ANIS spune că „la nivelul Guvernului avem confirmarea că nu se dorește o schimbare bruscă și nu se dorește o schimbare fără consultări. Discuțiile au apărut în contextul unei analize mai ample, pe multiple sectoare. Guvernul este conștient de importanța acestei măsuri pentru sectorul IT&C”.

Mihai Matei a mai transmis că „menținem și întețim ritmul discuțiilor cu Guvernul pentru a încuraja predictibilitatea, măsurile calculate și sustenabile în domeniul taxării, pentru a încuraja creșterea și maturizarea sectorului”.

Ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu, a spus marți, într-un interviu acordat Antena 3, că ia în calcul eliminarea scutirii de la plata impozitului pe veniturile lucrătorilor și a contribuțiilor sociale din anumite domenii, precum construcții, IT și cercetare.

Parallax

Vizualizari
2127
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri