Denisa Crăciun

Noile salarii minime din construcții, agricultură și industria alimentară - anunțul Guvernului

salarii 2023 in Romania

A fost agreat nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată pentru construcții, agricultură și industria alimentară, a anunțat, miercuri, Guvernul.

Guvernul, sindicatele și patronatele au convenit ca, începând cu drepturile aferente lunii noiembrie 2023, salariul de bază minim brut pe țară pentru domeniul construcțiilor să crească la 4.582 lei lunar, pentru un program de lucru normal, iar pentru sectorul agricol și industria alimentară, la 3.436 lei lunar.

Urmează ca Guvernul să aprobe și o ordonanță de urgență în acest sens.

„Protejăm veniturile și puterea de cumpărare ale angajaților din construcții, din sectorul agricol și din industria alimentară. Împreună cu partenerii sociali – sindicatele și patronatele - am găsit soluțiile pentru ca oamenilor care lucrează în aceste domenii să nu le fie afectate veniturile după aplicarea noilor reglementări fiscale”, a spus premierul Marcel Ciolacu. 

De asemenea, în reuniunea Consiliului Național Tripartit și pentru Dialog Social a fost abordată și stabilirea salariului minim brut pe economie garantat în plată la nivel național începând cu anul 2024.

„Așa cum este normal, Guvernul va avea consultări permanente asupra tuturor aspectelor importante legate de actul guvernării, iar stabilirea salariului minim brut pe economie garantat în plată la nivel național face parte din preocupările noastre comune”, a spus Ciolacu.

Premierul a subliniat disponibilitatea Guvernului de a continua consultările și în această privință. 

--- 

Citește și:

Parallax

Vizualizari
6516
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri