Redacția StartupCafe.ro

Noile case de marcat cu coduri QR: Lista cerințelor de la Ministerul Finanțelor

case-marcat

Guvernul a adoptat recent OUG 69/2024 care prevede introducerea unor noi informații pe bonurile fiscale emise de casele de marcat, iar acum, Ministerul Finanțelor a pus în transparență un proiect de Hotărâre ce prevede modificarea normelor metodologice în acest sens.

Va fi înscris, la cerere, codul de indentificare fiscală în locul codului de înregistrare în scopuri de TVA al beneficiarului. De asemenea, pe bonul fiscal vor fi tipărite data și ora emiterii bonului, numărul de indentificare a bonului, precum și seria aparatului de marcat electronic fiscal sub formă de cod QR, potrivit HotNews.ro.

Vezi AICI proiectul de Hotărâre al Ministerului Finanțelor și nota de fundamentare.

Va trebui modificat și un ordin ANAF cu privire la structura XML a mesajelor de activare a acestora, fişierelor şi precum și categoriile de URL-uri utilizate în schimbul de informaţii cu sistemul informatic naţional de supraveghere şi monitorizare a datelor fiscale al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, conform sursei citate.

ANAF va avea un termen de 30 de zile să-l pregătească. Acea modificare a ordinului va spune și în cât timp comercianții vor trebuie să-și modifice casele de marcat ori să cumpere altele. Asta pentru că multe case de marcat nu pot genera coduri QR.

Parallax

Vizualizari
363
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.96

publishing: 3.09

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 1, 036
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri