Redacția StartupCafe.ro

Ministrul Finanțelor, despre taxe: Nu vom crește TVA. N-am luat în calcul impozitul progresiv

Marcel Boloș

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a declarat pentru ZF, că taxa pe valoare adăugată (TVA) nu va crește din 2025 și nu va fi introdus nici impozitul progresiv.

„Nu s-a pus în discuție acest lucru sub nicio formă. Încercăm să nu ne atingem de ceea ce înseamnă taxa pe valoare adăugată. Sigur, aici sunt declaraţii peste declaraţii în spaţiul public. Sub nicio formă n-am luat în calcul impozitul progresiv. Cota unică cu sistem de deductibilităţi a agreat-o şi domnul prim-ministru. Ca şi alternativă, eu cred că trebuie să avem măsuri fiscale care să nu dărâme şi să nu afecteze mediul de afaceri”, a declarat Boloş pentru Ziarul Financiar, întrebat dacă există discuții privind creșterea TVA și introducerea impozitului progresiv.

Din 2025, guvernul care va fi ales va trebui să înceapă un plan de reducere a deficitului bugetar. Potrivit ministrului Finanțelor, prognoza Comisiei Europene este că deficitul buegtar din 2024 va fi de 6,9% din PIB, peste ţinta iniţială de 5% din PIB, mai arată sursa citată.

„Avem o traiectorie de ajustare a deficitului bugetar pe care Comisia Europeană a transmis-o ţării noastre pe data de 21 iunie, care porneşte de la un deficit de 6,9% din PIB în 2024 şi sunt două scenarii: unul cu 7 ani şi altul cu 4 ani, în care într-un scenariu avem o ajustare de 1,2% din PIB de realizat pe an şi un scenariu cu 0,7% din PIB pe an”, a mai spus Marcel Boloş.

Cu un deficit bugetar de 6,9% din PIB, necesarul de finanţare a României creşte de la 180 mld. lei la 220 mld. lei, a mai spus ministrul.

Parallax

Vizualizari
255
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.96

publishing: 3.09

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 1, 036
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri