Claudiu Zamfir

LISTA oficială a amenzilor de care vor fi iertate firmele la prima abatere, prin Legea prevenirii, și modelul planului de remediere

Thumbnail

Firmele vor fi păsuite de la plata unor amenzi cuprinse în 70 de prevederi din diferite legi și aplicate de ANAF, Inspecția Muncii, Protecția Consumatorului și alte organe de control ale statului, conform listei finale a contravențiilor care intră sub incidența Legii prevenirii, publicate luni în Monitorul Oficial.

De asemenea, s-a publicat oficial și modelul de proces-verbal de constatare a contravențiilor, care cuprinde planul de remediere pe care firmele găsite cu abateri îl vor avea la dispoziție pentru remedierea neregulilor constatate de organele de control, pentru a nu fi amendate.

Documentele sunt cuprinse în Hotărârea de Guvern nr. 33/25 ianuarie 2018, pentru stabilirea contravenșiilor care intră sub incidența Legii prevenirii nr. 270/2017 precum și a modelului planului de remediere, aprobată de fostul guvern interimar Fifor și publicată în Monitorul Oficial nr. 107/5.II.2018.

Guvernul a inițiat anul trecut proiectul Legii prevenirii, iar Parlamentul l-a aprobat, însă în forma finală agreată de Guvern nu au fost cuprinse contravențiile de la care firmele urmează să fie păsuite la prima abatere. Lista de contravenții a fost lăsată pe seama Executivului, care a dat hotărârea de guvern publicată oficial luni, în acest sens.

Prin Legea prevenirii, orgnele de control ale statului - cum sunt ANAF, Inspecția Muncii, Protecția Consumatorului și altele - nu vor mai aplica automat amenzi pentru abaterile contravenționale cuprinse în lista publicată luni.  

În schimb, inspectorii instituțiilor de control vor trebui să aplice un plan de remediere pe o durată de maximum 90 zile, timp în care firmele găsite în neregulă vor putea remedia problemele.

Abaterile constatate și care vor fi reglate în timpul controlului nu vor fi trecute pe planul de conformare, după cum a explicat anterior fostul ministru pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer.

Thumbnail
Thumbnail

 

 

Consultă mai jos și Legea prevenirii:

Legea Prevenirii by Claudiu on Scribd

Documentele în format PDF sau doc. pot fi descărcate și de mai jos:

Parallax

Vizualizari
19388
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri