Claudiu Zamfir

ANAF: Înregistrare în SPV prin identificare vizuală, de la distanță - instrucțiuni

Thumbnail

Contribuabilii persoane fizice se pot înrola și prin identificare vizuală, de la distanță, în Spațiul Privat Virtual, pentru depunerea online a declarațiilor fiscale și plata taxelor, a anunțat ANAF care a postat și instrucțiunile cu toți pașii necesari.

Identificarea de la distanță se poate face prin intermediul unei sesiuni video (identificare vizuală online).

Pentru identificarea vizuală online este necesar ca persoanele fizice să se programeze online prin intermediul aplicației dedicate disponibilă pe site-ul ANAF.

Programarea online trebuie efectuată în termen de zece zile de la momentul înregistrării în SPV. În situația în care persoana fizică nu poate participa la sesiunea video, aceasta se poate reprograma în intervalul celor zece zile.

În cazul exercitării de către persoana fizică a opţiunii privind aprobarea prin identificare vizuală online, ANAF transmite persoanei fizice o informare, pe e-mail, care cuprinde:

  • a) instrucţiuni de desfăşurare a identificării vizuale online ce se va derula;
  • b) comunicarea faptului că, în situaţia în care nu poate participa la identificarea vizuală online la data şi ora programate, acesta are posibilitatea de a solicita o reprogramare.
  • c) comunicarea faptului că neprezentarea la ora şi data ce vor fi comunicate va conduce la respingerea înregistrării în SPV;
  • d) reguli de conduită.

În timpul sesiunii de identificare vizuală online funcţionarul public poate formula întrebări cu privire la informaţii ce trebuie să conţină elemente cunoscute de ANAF şi persoana fizică. În situaţia în care persoana fizică nu răspunde corect întrebărilor adresate, cererea de înregistrare în SPV se respinge.

Descarcă de AICI instrucțiunile cu toți pașii necesari pentru înregistrarea persoanelor fizice în SPV prin identificare vizuală de la distanță.

 

Inregistrare Vizuala Distanta Spv Anaf by Claudiu on Scribd

Parallax

Vizualizari
3980
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri