Claudiu Zamfir

Vin alegerile: Impozit zero pentru restaurante, baruri, hoteluri și angajații lor - propunere de lege în Parlament

Thumbnail

Se apropie alegerile: un parlamentar a depus la Parlament o propunere de lege care prevede „impozit zero” pentru restaurante, baruri, hoteluri, precum și pentru angajații lor, timp 3 ani.

Inițiativa legislativă „privind impozitarea zero a industriei HoReCa”, înregistrată marți la Senat, propune scutire de impozit specific, respectiv de impozit pe venitul microîntreprinderii, pe anii 2020, 2021 și 2022, pentru firmele din următoarele domenii:

  • restaurante,
  • baruri,
  • catering și alte activități de alimentație publică,
  • hoteluri,
  • pensiuni,
  • camping,
  • alte servicii de cazare.

De asemenea, aceste firme ar urma să fie „scutite de plata impozitelor pentru angajați” pe anii fiscali 2020-2022.

Textul mai propune și scutirea de la plata impozitului pe venit pentru salariații acestori firme.

Potrivit expunerii de motive la propunerea de lege, în România sunt peste 40.000 de firme, cu capital românesc, din domeniul HoReCa, afectate de restricțiile impuse de autorități pentru limitarea răspândirii coronavirusului COVID-19. Aceste firme totalizau o cifră de afaceri de 5 miliarde de euro pe an, înainte de criză. De asemenea, peste 400.000 de salariați sunt în domeniul HoReCa, în România.

Propunerea de lege a fost depusă de Marian-Gheorghe Cucșa, deputat îndependent afiliat grupului PSD. El fusese ales din partea ALDE, partid care a rămas fără grup parlamentar. Pe urma, deputatul a trecut la un partid nou, Partidul Republican, iar în Parlament s-a afiliat grupului PSD. Propunerea sa de lege are astfel șanse mici de adoptare.

Propunere de Lege by Claudiu on Scribd

Parallax

Vizualizari
8730
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri