Lupu Mirela

Impozit microintreprinderi: noi reguli de la 1 aprilie 2018 pentru sponsorizări

Thumbnail

Ordonanța de urgență OUG 25/2018 care aduce modificări importante asupra impozitului pe venitul microîntreprinderilor a fost publicată în Monitorul Oficial. Iată două modificări importante legate de condițiile opțiunii pentru impozitarea pe profit și cota deductibilă pentru sponzorizări.

  • A fost reintrodusă posibilitatea microîntreprinderilor de a opta pentru impozitul pe profit prin îndeplinirea a două condiții:

    • au subscris un capital social de cel puţin 45.000 lei şi

    • au cel puţin 2 salariaţi

Opțiunea aleasă începe cu trimestrul în care aceste condiţii sunt îndeplinite cumulativ, ea fiind definitivă atâta timp cât sunt îndeplinite condiţiile.

Calculul şi plata impozitului pe profit se va efectua luând în considerare veniturile şi cheltuielile realizate începând cu trimestrul respectiv. Prevederea se aplică începând cu 1 aprilie 2018. 

  • Avem vești bune pentru microîntreprinderile care fac sau doresc să facă sponsorizări pentru susţinerea entităţilor nonprofit şi a unităţilor de cult. 

  • Începând cu 1 aprilie 2018 microîntreprinderile care efectuează sponsorizări scad sumele aferente din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor până la nivelul valorii reprezentând 20% din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor datorat pentru trimestrul în care au înregistrat cheltuielile respective. 

Conditia este ca aceste unități să fie  furnizori de servicii sociale acreditaţi cu cel puţin un serviciu social licenţiat, potrivit legii.

  • Microîntreprinderile care efectuează sponsorizări vor avea obligaţia de a depune declaraţia informativă privind beneficiarii sponsorizărilor, urmând ca în perioada următoare să apară modelul și conținutul declarației informative.
Parallax

Vizualizari
18497
Conţinut
Parerea ta despre articol
2.636
Just for testing :

interaction: 1.17

popularity: 2.94

publishing: 2.87

expertise: 3.33

rating: 2.636

Contabilitate
Mirela este expert contabil si consultant fiscal, membru CECCAR si CCF.Are propriul cabinet în Focșani unde oferă servicii de contabilitate, consultanță, resurse umane și expertiză contabilă.
Articole publicate : 13
Adauga comentariu
poza de profil
salvatore
lazzara
o microîntreprindere (nou înființată în România srl, pentru a putea beneficia de impozitul de 1% poate angaja un cetățean european (italian) sau trebuie să ia în mod necesar un oraș românesc?

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri