Redactia StartupCafe.ro

Guvernul va crește TVA în HoReCa și impozitul pe dividende pentru toată lumea

Thumbnail

Guvernul urmează să majoreze o serie de taxe, printre care TVA pentru în sectorul HoReCa și impozitul pe dividende pentru toți contribuabilii care obțin acest venit, potrivit unor decizii luate de politicienii din coaliția de guvernare, PNL-PSD-UDMR.

Potrvit HotNews.ro, șefii coaliției au decis ca Guvernul să ia următoarele măsuri fiscale:

  •     TVA crește de la 5% la 9 % pentru industria Horeca.
  •     TVA crește de la 9 la 19% pentru băuturile carbogazoase cu zahăr.
  •     Impozit de 40% la jocurile de noroc.
  •     Impozitul pe dividende crește de la 5% la 8%.
  •     Scutirile de taxe pentru salariile din sectorul agroalimentar și construcții vor fi pentru o bază de venituri de până la 10.000 de lei brut (în prezent pragul de scutire este de 30.000 de lei).

„PNL va susține menținerea cotei unice de impozitare (10% pe veniturile personale și 16% pe profitul companiilor). Nu vom susține suprataxarea, pentru a putea asigura protecția locurilor de muncă. De asemenea, PNL a decis să putem să eliminăm o parte din excepții în ce privește fiscalitatea. Ne gândim la eliminarea facilităţilor fiscale pentru băuturile carbogazoase pe bază de zahăr şi ne gândim creşterea impozitului la jocurile de noroc. Desigur mai este o serie întreagă de elemente tehnice care urmează să fie stabilite de către tehnicienii Ministerului de Finanţe”, a spus premierul Nicolae  Ciucă, președintele PNL.

Parallax

Vizualizari
6059
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.96

publishing: 3.09

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 1, 038
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri