Claudiu Zamfir

Util: Ghid PDF de deschidere a unei pensiuni turistice

Thumbnail

Antreprenorii români care vor să înceapă o mică afacere în turism au la dispoziție un ghid detaliat de deschidere a unei pensiuni turistice sau agroturistice, realizat de un funcționar dintr-o primărie importantă din România.

Ghidul redactat de Zoltan Szfarli, consilier la Primăria Municipiului Mediaș, remis StartupCafe.ro, cuprinde actele și demersurile pe care un antreprenor trebuie să le facă în hățișul birocratic românes, pentru a-și deschide o pensiune turistică sau agroturistică.

Pe scurt, această lucrare înfrumătoare, de 39 de pagini, cuprinde:

  • Definițiile pensiunii și agropensiunii, cu criteriile tehnice pe care le implică.
  • Avize și autorizații necesare.
  • Alte obligații specifice.
  • Documente care trebuie afișate în incinta unei pensiuni.

Potrivit ghidului, pensiunea turistică este o structură de primire turistică, având o capacitate de cazare de până la 15 camere, totalizând maximum 40 locuri, funcţionând în locuinţele cetăţenilor sau în clădire independentă, care asigură în spaţii special amenajate cazarea turiştilor şi condiţii de pregătire şi de servire a mesei. O pensiune turistică amplasată în mediul rural trebuie să dispună de un teren de cel puţin 1.000 mp ( supraf. construită + suprafaţa terenului din jurul construcţiei).

În schimb, pensiunea agroturistică este o structură de primire turistică, având o capacitate de cazare de până la 8 camere, funcţionând în locuinţele cetăţenilor sau în clădire independentă, care asigură în spaţii special amenajate cazarea turiştilor şi condiţiile de pregătire şi servire a mesei, precum şi posibilitatea participării la activităţi gospodăreşti sau meşteşugăreşti. În cadrul pensiunilor agroturistice se desfăşoară cel puţin o activitate legată de agricultură, creşterea animalelor, cultivarea diferitelor tipuri de plante, livezi de pomi fructiferi sau se desfăşoară o activitate meşteşugărească, cu un atelier de lucru, din care rezultă diferite articole de artizanat.

Poți parcurge Ghidul lui Zoltan Szfarli mai jos sau îl poți descărca de la finalul articolului.

Ghid deschidere pensiune by Claudiu on Scribd

Parallax

Vizualizari
24766
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri