Claudiu Zamfir

Util: Descarcă Ghidul de aplicare a regulamentului datelor personale

Thumbnail

Firmele românești care vor avea obligația respectării noului regulament european privind protecția datelor personale (GDRP), așa cum sunt magazinele on-line de exemplu, au la dispoziție un Ghid PDF orientativ de aplicare a GDRP, realizat de statul român.

Ghidul orientativ de aplicare a Regulamentului General privind Protecţia Datelor destinat operatorilor realizat de Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal poate fi descarcat de pe site-ul instituției și de la finalul acestui articol.

Potrivit autorității, acest Ghid constituie un instrument util în activitatea tuturor operatorilor de date personale, pentru pregătirea aplicării Regulamentului (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul General privind Protecția Datelor) de directă aplicare în toate statele membre ale Uniunii Europene, începând cu data de 25 mai 2018.

Acest act normativ european aduce noi obligații în sarcina operatorilor de date și /sau persoanelor împuternicite de operatori.

Printre altele, firmele care procesează date pe scară largă sau procesează categorii speciale de date, precum și auoritățile publice vor trebuie să aibă în funcție un Data Protection Officer, începând cu data de 25 mai 2018.

Noua lege definește datele personale ca incluzând orice fel de informație despre o persoană fizică care poate duce, direct sau indirect, la identificarea acestei persoane.

Potrivit unei analize Easyhost, în această categorie sunt incluse:

  • numele unei persoane fizice,
  • numerele de identificare,
  • date despre localizare,
  • orice alt tip de identificator online care este specific din punct de vedere fizic, psihologic, genetic, mental, economic, cultural sau social unei anumite persoane fizice.

Amenzile anunţate pentru firmele care vor încălca noua legislaţie vor putea ajunge până la 20 milioane de euro sau 4% din cifra de afaceri.

 

Ghid aplicare GDRP by Claudiu on Scribd

Parallax

Vizualizari
26550
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
Teodor
BĂLAN
Mulțumesc!...

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri