Denisa Crăciun

Firme din România investigate de Consiliul Concurenței. Ar fi trucat licitații pe piața de citire a contoarelor

contoare

Consiliul Cocurenței investighează posibile trucări ale unor licitații publice organizate de unele autorități pentru atribuirea contractelor de servicii de citire a contoarelor de energie electrică din România.

Autoritatea de concurenţă anunță luni, într-un comunicat către StartupCafe.ro, că „are indicii că firmele Andrem Strategy S.R.L. și Electro Strategy S.R.L și-ar fi coordonat politicile comerciale astfel încât să își împartă lucrările în cadrul procedurilor de achiziție publică organizate de entități contractante precum Distribuție Energie Electrică România, E Distributie Muntenia, Distributie Energie Oltenia, Societatea de Distributie a Energiei Electrice Transilvania Sud S.A., Societatea de Distributie a Energiei Electrice Muntenia Nord S.A., E-Distributie Banat S.A.”.

Consiliul Concurenței susține că a făcut inspecții inopinante la sediile firmelor vizate de investigație, „precum și la Servelectro Integral S.R.L. și Serv H.R. Integral S.R.L., având în vedere legăturile comerciale cu Andrem Strategy S.R.L.”.

Documentele ridicate sunt acum analizate de autoritatea română de concurenţă.

„Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă importantă în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial, efectuarea acestora nereprezentând o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte existenţa unei încălcări a Legii concurenţei”, mai arată autoritatea de concurență.

Inspecţiile au fost autorizate de Curtea de Apel Bucureşti şi sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor utile pentru clarificarea posibilelor practici anticoncurenţiale analizate.

Dacă au încălcat regulile de concurență, firmele riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. Totuși, cele care cooperează cu autoritatea de concurență, în cadrul programului de clemenţă, pot obţine imunitate la amendă sau reduceri ale amenzilor.

Parallax

Vizualizari
213
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri