Raluca Abrihan

Firmele ar putea fi obligate să-şi facă asigurări de răspundere profesională pentru insolvență, dizolvare, lichidare și radiere judiciară

Thumbnail

Firmele ar putea fi obligate să încheie anual o asigurare de răspundere profesională pentru insolvență, dizolvare, lichidare și radiere judiciară, potrivit unui proiect de lege privind registrul comerţului, lansat în dezbatere publică de Ministerul Justiţiei.

"Societățile sunt obligate să încheie anual asigurare de răspundere profesională care să acopere cel puțin cheltuielile de derulare a procedurilor de insolvență, dizolvare, lichidare și radiere judiciară", se arată în proiectul de Lege privind registrul comerțului, elaborat de Oficiul Național al Registrului Comerțului.

Dacă acest proiect va fi adoptat, în termen de 6 luni de la intrarea în vigoare a legi, profesioniștii înregistrați în registrul comerțului au obligația încheierii asigurătorii de răspundere profesională şi să transmită către registrul comerţului dovada asigurării. În caz contrar, "Oficiul Național al Registrului Comerțului din oficiu, pe cheltuiala acestora, după caz, va putea pronunţa dizolvarea societăţii", se mai arată în proiect.

"După înregistrarea în registrul comerţului a menţiunii de dizolvare, persoana juridică intră în lichidare, potrivit prevederilor prezentei legi. Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, la cererea oricărei persoane interesate, inclusiv a Ministerului Finanţelor Publice - Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, precum şi din oficiu, procedează la numirea unui lichidator înscris în Tabloul Practicienilor în Insolvenţă şi care şi-a manifestat intenţia de a accepta să fie numit lichidator prin depunerea solicitării la oficiul registrului comerţului. Remunerarea lichidatorului se face din asigurarea încheiată în condițiile art. 73 alin. (3) din lege".

Cu alte cuvinte, în cazul în care firma are nevoie de serviciile unui lichidator acesta va fi plătit din suma asigurată.

Vezi aici proiectul de lege, aflat în dezbatere.

 

Proiect de Lege Privind Registrul Comertului Aprilie 2019 by Anonymous laThOzTaXO on Scribd

Parallax

Vizualizari
2813
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri