Claudiu Zamfir

VIDEO RO e-Factura: Concluzia e că toată lumea trebuie să se preocupe de înrolarea în sistem (expert contabil)

Daniel Sandu

Toți operatorii economici trebuie să se preocupe de înrolarea în sistemul RO e-Factura, chiar dacă nu sunt obligați să folosească sistemul pentru facturile pe care le emit în mod curent, a atras atenția expertul contabil Daniel Sandu, într-o întâlnire online cu antreprenorii din comunitatea StartupCafe.ro.

Dacă luăm ca exemplu cazul unui programator care are o microîntreprindere și scrie cod pentru o companie din Germania, IT-istul nostru nu are obligația să folosească sistemul e-Factura pentru această tranzacție privind prestarea serviciului său.

„Da, dar acea microîntreărindere sau PFA are relații economice cu furnizori, la rândul ei, factura de la contabilitate tot trebuie să o primească. Și atunci, trebuie să se înroleze în sistem, trebuie să facă sistemul să meargă în ceea ce-l privește, trebuie să se asigure că poate să descarce de acolo facturile primite de la furnizorii lui. Deci concluzia este că toată lumea trebuie să se preocupe de înrolarea în sistem” - a spus Daniel Sandu, managing partner la firma de contabilitate D&C Conta.

În condițiile în care de la 1 ianuarie 2024 a devenit obligatorie utilizarea sistemului electronic RO e-Factura pentru firmele care au tranzacții B2B, antreprenorii și contabilii s-au plâns de o serie întreagă de blocaje.

„Noi ne așteptam ca dotările tehnice să fie dimensionate pe măsura acestui trafic” - a comentat Daniel Sandu.

 

Parallax

Vizualizari
12698
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri