Claudiu Zamfir

Expiră primele nume de domenii .ro pe 1 iunie 2018

Thumbnail

Începând de vineri, 1 iunie 2018, expiră primele nume de domenii .ro de internet, a anunțat Registrul român de domenii (RoTLD) într-un comunicat remis StartupCafe.ro.

Este vorba despre domeniile înregistrate înainte de 1 martie 2013, pentru care deținătorii dreptului de folosință nu au achitat la timp contravaloarea serviciului de mentenanță anuală, prin intermediul partenerului RoTLD, menționează Registrul.

Acestea vor programate la ștergere și vor fi șterse automat după 90 de zile. În această perioadă, domeniul respectiv este nefuncțional, pentru a deveni funcțional, se poate efectua reînnoirea.

Reînnoirea domeniului poate fi efectuată pentru 1 - 10 ani. Serviciul de mentenanță anuală este stabilită de partenerii RoTLD, ținând cont că tariful practicat de Registrul RoTLD este de 6 EURO/an, fără TVA - tariful oferit partenerilor acreditați ROTLD.

Serviciul de mentenanța anuală nu se aplică retroactiv, menționează Registrul.

Registrul RoTLD susține că sintagma „domenii cumpărate pe viață” nu a fost stipulată niciodată în contractul pentru înregistrarea numelor de domenii .ro.

Potrivit punctului 20 de la regulile de înregistrare RoTLD, care pot fi găsite la adresa https://www.rotld.ro/reguli-de-inregistrare/, „Înregistrarea unui nume de domeniu nu conferă decât dreptul de folosință asupra sa [...]” - mai afirmă sursa citată.
 
RoTLD  spune că a pus la dispoziția deținătorilor de nume de domenii .ro un instrument prin care pot obține gratuit lista cu domeniile „.ro” atașate unei adrese de e-mail și perioada pentru care mai sunt valabile fără taxă.

Îți deschizi site? Consultă AICI procedura de înregistrare a unui nume de domeniu .ro.

Parallax

Vizualizari
4222
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Alin
Andrei
A fost o idee excelenta eliminarea perioadei nedeterminate pentru domeniile .ro, multe dintre domeniile care nu erau nefolosite au fost sterge și reînregistrarea de cineva care le folosește in momentul de fata. Recomand sa înregistrați un domeniu .ro la o firma de Hosting, sau partener RoTLD, costurile pentru înregistrare fiind mult mai mici. Va recomand www.cren.ro dar și alte site-uri sunt bune.

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri