Claudiu Zamfir

Descarcă noua declarație ANAF 112 privind impozitul, contribuţiile sociale și evidența salariaților, versiunea 2022 actualizată, „PDF inteligent”

declaratia anaf 112-formularpdf inteligent-2022

Firmele și alți anagajatori pot descărca PDF-ul inteligent cu versiunea actualizată a Declarației 112 privind impozitul, contribuţiile sociale și evidența angajaților, după modificările operate prin ordin ANAF.

Descarcă de AICI Declarația 112 - PDF Inteligent, actualizat de la data de 21 septembrie 2022.

Ordinul președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 1.667/2022 a actualizat declarația 112 pentru a include taxarea întreagă la contractele de muncă part-time, conform Ordonanței 16/2022.

Formularul se depune online, pe portalul de e-guvernare , de către firme și alți angajatori pentru obligațiile de plată ale angajaților, cu stopaj (reținere) la sursă.

Declarația se depune:

- lunar, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare pentru care se plătesc veniturile, de persoanele fizice și juridice care au calitatea de angajatori sau sunt asimilate acestora, instituțiile prevăzute la art. 136 lit. d)-f) din Codul fiscal, precum și persoanele fizice care realizează în România venituri din salarii sau asimilate salariilor de la angajatori din state care nu intră sub incidența legislației europene aplicabile în domeniul securității sociale, precum și a acordurilor privind sistemele de securitate socială la care România este parte;

- trimestrial, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare trimestrului, de plătitorii de venituri din salarii și asimilate salariilor prevăzuți la art. 80 alin. (2) din Codul fiscal, în calitate de angajatori sau de persoane asimilate angajatorului:

  • a) asociații, fundații sau alte entități fără scop patrimonial, persoane juridice;
  • b) persoanele juridice plătitoare de impozit pe profit care, în anul anterior, au înregistrat venituri totale de până la 100.000 euro și au avut un număr mediu de până la 3 salariați exclusiv;
  • c) persoanele juridice plătitoare de impozit pe veniturile microîntreprinderilor care, în anul anterior, au avut un număr mediu de până la 3 salariați exclusiv;
  • d) persoanele fizice autorizate și întreprinderile individuale, precum și persoanele fizice care exercită profesii liberale și asocierile fără personalitate juridică constituite între persoane fizice, persoanele fizice care dețin capacitatea de a încheia contracte individuale de muncă în calitate de angajator, care au, potrivit legii, personal angajat pe bază de contract individual de muncă;

- până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei pentru care se plătesc veniturile din drepturi de proprietate intelectuală, venituri realizate în baza unor contracte de activitate sportivă, arendă, din asocieri cu persoane juridice contribuabili potrivit titlurilor II și III din Codul fiscal sau Legii nr. 170/2016, pentru care impozitul se reține la sursă, de plătitorii de venituri prevăzuți la art. 68^1 alin. (2), art. 72 alin. (2), art. 84 alin. (8), art. 125 alin. (8)-(9) din Codul fiscal.

 

Parallax

Vizualizari
2842
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri