Claudiu Zamfir

A apărut Declarația 100 - PDF inteligent, pentru bonificații acordate firmelor la plata impozitelor

Thumbnail

ANAF a publicat, miercuri, formularul în format PDF inteligent pentru completarea Declarației 100 privind obligaţiile de plată la bugetul de stat, de care firmele au nevoie pentru a beneficia de bonificațiile acordate la plata impozitelor.

Formularul Declarației 100 se poate descărca de pe sie-ul ANAF, de AICI.

Formularul Declarației 710 - rectificativă se descarcă de AICI.

Cu ajutorul PDF inteligent, declarația se poate completa și depune online pe Spațiul Privat Virtual și portalul e-guvernare.ro.

Instrucțiuni depunere declarații online AICI,

Declarația se completează de către plătitorii de impozite, taxe și contribuții sociale cărora le revin obligații de plată la bugetul stat. Semnarea declarațiilor se realizează prin utilizarea certificatului calificat emis de un furnizor de servicii de certificare, acreditat în condițiile Legii nr. 455/2001.

Conform OUG 33/2020, contribuabilii plătitori de impozit pe profit care plătesc impozitul datorat pentru trimestrul I al anului 2020, respectiv pentru plata anticipată aferentă aceluiași trimestru, până la termenul scadent de 25 aprilie 2020 inclusiv (27 aprilie, pentru că 25 cade într-o zi de sâmbătă), beneficiază de o bonificație de 5% sau 10%, calculată asupra impozitului pe profit datorat.

Pentru plata impozitului pe veniturile microîntreprinderilor aferent trimestrului I al anului 2020, până la data de 25 aprilie 2020 inclusiv, contribuabilii beneficiază de o bonificație de 10% calculată asupra impozitului datorat pentru trimestrul respectiv.

Marii contribuabili vor avea o bonificație de 5%, în timp ce contribuabilii mici și mijlocii vor beneficia de o reducere a impozitului datorat cu 10%.

Prevederile se aplică în mod corespunzător și pentru contribuabilii care au optat pentru un an fiscal diferit de anul calendaristic, dacă plătesc impozitul datorat pentru trimestrul/ plata anticipată trimestrială până la termenul scadent cuprins în perioada 25 aprilie-25 iunie 2020.

Bonificațiile se vor aplica și pentru companiile de turism și de alimentație publică, privind impozitul specific unor activităţi, pentru impozitul pe profit aferent trimestrului I al anului 2020.

Contribuabilii determină impozitul pe profit/ impozitul pe veniturile microîntreprinderilor, de plată, prin scăderea din impozitul datorat a bonificației calculată potrivit actului normativ aprobat.

Pentru plătitorii de impozit pe profit, bonificația calculată potrivit actului normativ aprobat, se înscrie în mod distinct în declarația anuală de impozit pe profit.

Parallax

Vizualizari
12828
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri