Claudiu Zamfir

Controale ITM la firme, mai ales în București și Ilfov

Thumbnail

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, vrea ca Inspecția Muncii (ITM) să facă mai multe controale în teren, mai ales la firmele din București și județul Ilfov, pentru combaterea „muncii la negru”.

"Soluţia mea este reformarea Inspecţiei Muncii. Aici oamenii trebuie să iasă mai mult în teren. Am o problemă de credibilitate serioasă. Aici am o problemă de a ne face treaba corespunzător şi mă uitam pe statisticile de la Bucureşti şi de la Ilfov şi sunt nesatisfăcătoare pentru mine la nivelul activităţii Inspecţiei Muncii, celor două - Inspecţia Muncii Bucureşti şi Ilfov. Acolo unde există muncă la negru, la gri, să ştiţi că va trebui să o vedem, nu să ne întoarcem cu spatele şi să ne facem că nu există", a declarat Violeta Alexandru, citată de Agerpres.

De asemenea, agențiile județene pentru ocuparea fortei de muncă ar trebui să ajute mai mult firmele să își găsească angajați în rândul lucrătorilor români.

„Sunt foarte dezamăgită de modul în care acestea realmente se implică, pe de o parte în sprijinirea angajatorilor să găsească forţă de muncă calificată în comunităţile în care îşi desfăşoară activitatea şi, pe de altă parte, între AJOFM-uri şi piaţa forţei de muncă există o insuficientă legătură”, a mai spus ministrul, într-un interviu pentru Agerpres.

Parallax

Vizualizari
2824
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri