Claudiu Zamfir

100 de controale ANAF la casele de marcat

Thumbnail

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală anunță joi că a demarat „100 de acțiuni de control la operatori economici, pentru a verifica modul de conformare în ceea ce privește conectarea tuturor aparatelor de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic, achiziționate și utilizate de către aceștia”.

La operatorii economici unde au fost finalizate verificările, inspectorii ANAF au constatat că 87% dintre aceștia s-au conformat, iar pentru ceilalți, care nu au realizat conectarea, au fost aplicate sancțiuni contraventionale, conform legislației în vigoare.

Reamintim operatorilor economici că termenul limită pentru conectarea caselor de marcat la serverul ANAF este data de 30 noiembrie 2021. „Acest termen nu va fi prelungit” - a precizat ANAF.

Firmele care sunt mari contribuabili au avut termen de conectare a caselor de marcat la ANAF  30 iunie 2021.

Pe portalul www.anaf.ro, secțiunea “Conectarea aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic al MF-ANAF”, disponibilă la https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/servicii_online/reg_AMEF   contribuabilii pot accesa informații detaliate despre conectare (Legislația, Ghidul conectării, evidența AMEF etc.).

Acțiunile de control derulate de ANAF având această tematică, vor continua în perioada următoare „atât în scopul prevenirii și combaterii evaziunii fiscale, cât și pentru a asigura un mediu concurențial corespunzător”.

Parallax

Vizualizari
611
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Gabi
Gab
Sa le conecteze pe banii lor, am inteles ca trebuie abonament de telefon updateruri soft + service in total cel putin 500 lei. Scot 5-10 bonuri pe luna, mai bine defiscalizez casa si lucrez la negru.

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri